Share
Sportivi din cadrul A.C.S. Atletic Târgu Lăpuș, la Campionatele Mondiale de Alergare Montană

Sportivi din cadrul A.C.S. Atletic Târgu Lăpuș, la Campionatele Mondiale de Alergare Montană

În perioada 15 – 17 septembrie, la Madeira (Portugalia) s-au desfășurat Campionatele Mondiale de Alergare Montană Masters 2023.

Competiția s-a adresat sportivilor cu vârste cuprinse între 35 și 79 de ani. Pentru ediția din acest an, Campionatul Mondial de Alergare a adoptat un nou format de două curse, Classic Uphill (cu o lungime de 9,2 km) și alta de Long Distance (cu o lungime de aproximativ 32,4 de km). La startul probei de de 9,2 km au fost prezenți 106 sportive plus alți 226 în proba masculină, în timp ce proba ce pentru proba de 32,4 km s-au înscris un număr de 11 atleți masters.

Maramureșul a fost reprezentat la această ediție a Campionatelor Mondiale de Alergare Montană de dintre componenții A.C.S.Athletic Târgu Lăpuș: Delia Cupșa (F 45) și Artur Ianoș Mikloș (M 50). Alături de ei trebuia sa fie și Nicoleta Marinela Sasu (la categoria F 35), însă din motive personale nu a putut face deplasarea.

În proba masculină a probei Classic Uphill (cea de 9,2 km), Artur Ianoș Mikloș a reușit să se claseze în top 10, pe poziția a 8 cu timpul de (0:53:03), fiind devansat de cei trei sportivi ce au alcătuit podiumul – britanicul Paul Faulkner (0:47:06), austriacul Andrew Obrien (0:49:17) și portughezul Amandio Correia (0:49:37), plus alți patru atleți masters din Germania, Irlanda, Italia și Spania.

La categoria F 45 de ani, Delia Cupșa a reușit un important loc 11 dintr-un total de 53 de concurente, încheind cursa cu timpul de (1:15:21).

Următoarea ediție a Campionatelor Mondiale de Alergare Montană vor avea loc în septembrie 2024 în provincia spaniolă Aragon, informează jurnalistul sportivul Alin Boțioc.

Sursa foto – Alin Boțioc


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu