Share
Spectaculos: Un ucrainean cu domiciliul în Sighetu Marmației câștigă medalii pentru România. Sora lui, cea mai mare susținătoare (FOTO)

Spectaculos: Un ucrainean cu domiciliul în Sighetu Marmației câștigă medalii pentru România. Sora lui, cea mai mare susținătoare (FOTO)

În luna aprilie împlinește 18 ani, e ucrainean și are visuri mărețe în box! Vrea să ajungă campion olimpic, iar după, să treacă, la profesioniști, unde vrea să devină campion mondial!

Iura Cureleac s-a apucat de box în clasa a opta fără să aibă susținerea părinților care îi cereau să învețe, nu să meargă la sport. La vârsta de 13 ani, datorită staturii sale impozante, un profesor de box a pus ochii pe el.

„M-a văzut mai mare și m-a întrebat dacă nu vreau să vin la sală. Mi-a plăcut ideea și am zis să încerc. Am vorbit cu părinții și nu au vrut să mă lase. Îmi spuneau că nu e de mine și ca trebuie să învăț carte”, povestește Iura.

Iura nu uită nici acum primul meci pe care l-a câștigat și care i-a făcut pe părinții săi să devină fanii. „Am boxat cu un sportiv din Zalău, care era mai mare ca mine și ca vârstă și ca greutate. În a doua repriză l-am bătut prin KO”, mai spune pugilistul.

Sora lui merge cu el la toate concursurile

Cea mai mare susținătoare este sora sa, Nina! Aceasta merge cu el la toate concursurile și nu ezită să îi dea indicații în limba rusă.

„Sora mea se implică foarte mult, fără ea nu cred că aș putea să fac atât de multe, mă sprijină, mă încurajează”, mărturisește Iura, care locuiește împreună cu familia în Sighetul Marmației, dar sunt ucraineni, care s-au trezit în România după ce granițele dintre cele două țări au fost mutate.

„Ucrainenii din România au rămas în România, nu au mai putut să treacă în țara lor și românii din partea cealaltă au rămas în Ucraina”, explică sportivul, în a cărui familie se vorbește o singură limbă, rusa.

„Noi vorbim limba rusă, foarte rar română. Vorbim românește doar dacă vine vreun român la noi”, recunoaște Iura.

Sursa – exquis.ro

1 Comentariu în această postare

  1. Mult succes iti dorim!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu