Share
Plăcută  surpriză oferită de handbalistele neplătite: victorie la Craiova!

Plăcută surpriză oferită de handbalistele neplătite: victorie la Craiova!

Pentru al treilea meci în opt zile, Minaur a avut o deplasare lungă și obositoare, la finalul căreia a furnizat surpriza etapei, învingând în Bănie ocupanta locului 4 din sezonul trecut. Un meci din care am scos maxim, în special cu ajutorul Cristinei Enache, care a făcut probabil cea mai bună partidă de când joacă la Baia Mare.

SCM Craiova – Minaur Baia Mare: 17-22 (8-13)

Pentru băimărence meciul a început doar prin minutul 5, la 4-0 pentru Craiova, când Costică Buceschi a simțit nevoia imperioasă a unui time-out. Antrenorul a ținut să le reamintească elevelor sale că nu au bătut atât amar de drum degeaba.  Afost cu folos, căci fetele noastre au egalat în minutul 14, Szolosi executând cu mână sigură două aruncări de la 7 metri. Mergem apoi cap la cap până la 6-6 (min. 15), moment în care Masna declanșează festivalul ratărilor: 5 minute – cinci ratări spre exasperarea luipe Bucesch. Curmenț ține bine poarta adversarelor și oltencele se desprind la două goluri: 8-6 (min. 22). Buceschi apelează la o apărare mai avansată și agresivă ce dă roade. E rândul gazdelor  să rateze de 5 ori la rând – inclusiv un 7 metri apărat de Enache – și Minaur preia conducerea: 8-10 (min. 28), completând până la finalul reprizei seria de 7 goluri consecutive (8-13), în timp ce craiovencele nu au marcat nimic timp de 8 minute și jumătate.

Secetă de goluri de care gazdele suferă și în debutul părții secunde, prima lor reușită venind prin minutul 35. E drept, nici Minaur nu marchează, până în minutul 39, Szolosi de la 7 metri și Shteriova pe contraatac refuzându-ne desprinderea la 7 goluri. Craiova se apropie la 11-13 (min. 38). Pățit deja în meciul cu Măgura, când a pierdut un avans de 4 goluri, Buceschi cere time out și lucrează la „mecanisul fin”. Reușim să păstrăm echilibrul în raportul date/primite și ajungem la jumătatea reprizei secunde cu 13-16. Enache ne mai scoate de câteva ori din bucluc (de 13 ori în total, pe toată durata meciului) și nu ne rămâne decât să conservăm rezultatul. Misiune îngreunată de eliminarea lui Burlachenko, om de bază, mai ales în apărare. Minaur marchează ultimul gol prin Cîrstea  (17-22) și aduce  treipuncte mari, care o urcă pe 4 în clasamentul provizoriu. Urmează o săptămână mai ușoară, sâmbăta viitoare fetele urmând a întâlni acasă pe CS Rapid București. Asta în timp ce vor aștepta nerăbdătoare și primul salariu aferent sezonului 2019-2020.

CS Minaur Baia Mare: Ana Maria Măzăreanu (o intervenție), Cristina Enache (12 intervenții, a apărat un 7m) – Oana Cîrstea 5/7, Andreea Popa 4/6, Marija Shteriova 4/10, Roxana Szolosi 3/7 (3 din 7m), Paulina Masna 3/9, Yaroslava Burlachenko 2/2, Sonia Seraficeanu 1/1, Sylwia Lisewska 0/5, Larisa Tămaș, Petruța Argyelan, Anca Polocoșer, Mădălina Conache, Oana Bondar, Camelia Hotea. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu