Share
Naționala de minifotbal a României a câștigat argintul european

Naționala de minifotbal a României a câștigat argintul european

Cea mai bună echipă a țării noastre la sporturile în echipă a câștigat argintul la Campionatul European.

Selecţionata României, campioana mondială en titre, a fost învinsă de Serbia cu scorul de 10-9, la loviturile de departajare.

S-a întâmplat sâmbătă seara, în finala Campionatului European de minifotbal – EMF EURO 2024, de la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), după ce scorul a fost egal, 1-1 (0-1), la finalul timpului regulamentar.

Aleksandar Ignjic (21) a deschis scorul pentru sârbi, dar Andrei Balea (36) a restabilit egalitatea şi a trimis meciul la loviturile de la 7 metri. Iulian Sîplăcan a ratat lovitura decisivă şi Serbia a câştigat în premieră titlul continental. În finala mică, echipa Kazahstanului a dispus de Franţa cu 7-2.

România, care are şase titluri europene în palmares (ultimul în 2015), a pierdut ultimele trei finale la EMF EURO, 2018 la Kiev (1-4 cu Cehia), în 2022 la Kosice (0-1 cu Azerbaidjan) şi acum la Sarajeva (9-10 cu Serbia). Practic, România este cea mai titrată echipă europeană la această disciplină, cu șase titluri de campioană și trei titluri de vicecampioană, având în palmares și titlul mondial din anul anterior.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu