Share
Minaur s-a calificat în semifinalele EHF European Cup

Minaur s-a calificat în semifinalele EHF European Cup

Minaur s-a impus în prima manșă cu 37-31 în fața echipei austriece Bregenz Handball și mergea în deplasare cu prima șansă de calificare în semifinalele EHF European Cup. Echipa noastră s-a descurcat excelent în Austria, și chiar dacă a pierdut meciul (30-28), a obținut biletele pentru penultimul act, acolo unde vom întâlni echipa islandeză Valur (care a trecut de Steaua).

Un singur moment de cumpănă a avut Minaur, într-o situație în care a jucat două minute întregi fără doi jucători și alte două cu unul mai puțin, iar gazdele au refăcut diferența din tur, ajungând la 30-24. Sigur că ne-am temut, pentru că mai erau de jucat alte patru minute. Iar în cele patru minute, Minaur a marcat de patru ori, izbutind o splendidă calificare.

Gazdele s-au străduit din primul minut să pună presiune, dar n-a ținut, Minaur fiind o vreme la cârma jocului. Mai apoi, Bregenz a egalat, a izbutit să și conducă, dar nu la mai mult de două goluri. La fel merge și partea a doua, doar că la un moment dat am consemnat 26-22 (48). Minaur revine la 26-24. Aici Kozakevych primeste eliminare, comentează și mai ia două minute și cartonașul roșu, apoi îl avem eliminat și pe Roby Nagy și Bregenz face 30-24 (56.17). Cine știe, poate gazdele “se sperie” de calificare, Kotrc și Botea nu, iar diferența se reduce la 30-26. Mai sunt două minute jumătate, Sabou cere time-out. Avem minge și două goluri de apărat. Bregenz nu mai poate, se grăbește, Vujovic și Cip înscriu și Minaur merge mai departe.

Bregenz Handball – CS Minaur Baia Mare: 30-28 (18-16)

  • Handballarena Rieden-Vorkloster din Bregenz; cca 1.700 spectatori
  • Arbitri: Georgi Doychinov și Yulian Goretsov (Bulgaria). Delegat EHF: Marcus Helbig (Germania)
  • Aruncări de la 7m: 1-0 (transformată). Minute de eliminare: 4-14 (Munzinger, Mahr / Kozakevych 3, Fotache 2, Nagy 2; în min. 53 Kozakevych a fost descalificat pentru ttrei eliminări)
  • Bregenz: Ralf Patrick Hausle, Jan Kroiss (9 intervenții), Marko Bogojevic – Markus Mahr 8, Luca Munzinger 7, Tobias Wagner 6, Sebastian Burger 5 (unul din 7m), Robin Krinzinger 3, Matic Kotar 1, Raphael Konig, Florian Steurer, Marko Dobric, Matthias Brombeis, David Seewald, Dian Ramic, Andreas Schroder. Antreori: Marko Tanaskovic, Markus Rinnerthaler (secund) și Goran Aleksic (portari).
  • CS Minaur: Anton Terekhov (11 intervenții), Barna Buzogany (2 interveții), Hayder Al-Khafadji – Stevan Vujovic 7, Tudor Botea 5, Milan Kotrc 4, Anderson Mollino da Silva 4, Gabriel Cumpănici 3, Robert Nagy 2, Artem Kozakevych 2, Tomas Cip 1, Viorel Fotache, Erik Pop, Vlad Pop, Remus Chiș, Ovidiu Ardelean. Antrenori: Alexandru Sabou, Mihai Bușecan, Ionuț Irimuș.

Meciurile din sferturile de finală

  1. Olympiakos SFP (Grecia) vs MRK Krka (Slovenia): 31-26 și 25-19
  2. FTC-Green Collect (Ungaria) vs TATRAN Presov (Slovacia): 32-29 și 31-28
  3. Steaua București (România) – Valur (Islanda): 35-36
  4. CS Minaur Baia Mare (România) – Bregenz Handball (Austria): 37-31 și 28-30

În semifinale se vor întâlni învingătoarele din meciurile 2-1 și 3-4: FTC Green Colect – Olympiakos și Valur – CS Minaur (20-28 aprilie), primele echipe fiind gazde în prima manșă, potrvit csminaur.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu