Share
Minaur pierde derby-ul cu Dinamo, dar rămâne pe podium

Minaur pierde derby-ul cu Dinamo, dar rămâne pe podium

Derby-ul etapei a 9-a din Liga Zimbrilor la handbal masculin s-a jucat în capitală, sâmbătă, înainte de prânz, între Dinamo (locul 1) și Minaur Baia Mare (locul 3).  Ambele echipe au arătat o mare disponibilitate la efort, cu un angajament deosebit de ambele părți. Diferența au făcut-o numărul de greșeli, dar și o mai mare agresivitate în apărare de partea campioanei en-titre.

Dinamo București – Minaur Baia Mare: 33-28 (18-17)

Minaur a început mai bine și a condus pe tabelă în primele 10 minute (6-7, min. 11), și au revenit apoi în avantaj după câteva minute (9-10, min 15). S-a mers apoi din egal în egal, în final Dinamo intrând la vestiare cu un gol avans. Echilbrul s-a menținut și în partea a doua, Minaur revenind la conducere la jumătatea reprizei (23-24, min.45). Urmează două eliminări consecutive în tabăra băimărenilor și Dinamo profită, ajungând la un avans de 4 goluri (28-24, min 52). Stephane Plantin ia al doilea time-out și-l schimbă pe Csepreghi cu Botea, indicând ca echipa să ducă mingea la acesta din urmă. Botea își ia sarcina în serios și marchează de două ori pentru 29-27 (min. 55.40). Dinamo mai marchează de 2 ori și cu 3 minute și jumătate înainte de final băimărenii par să fi depus armele. Fapt observat și de Plantin, care mai cere un time-out, în timpul căruia are o excepțională intervenție, demnă de un fost campion mondial, admonestându-și elevii. ”Inacceptabil!!! Nu suntem conduși cu 7 goluri! Mai avem 4 minute. Treceți la joc!” – a spus acesta, vizibil iritat de atitudinea de noncombat a elevilor săi. Partida s-a încheiat cu o ratare și un gol ale aceluiași Botea.

Un joc bun în ansamblu, cu unele minusuri pe faza de apărare, unde s-a simțit absența lui Robert Nagy. Am rezistat 55 de minute, cedând pe final. Au cântărit destul de mult în economia jocului și cele 3 aruncări de la 7 metri ratate, chiar dacă și adversarii noștri au ratat 2. Zi bună pentru portarul Ionuț Ciobanu, care a pierdut însă duelul de la distanță cu Saed Mousavi, mai ales în repriza secundă.

CS Minaur Baia Marez. Ionuț Ciobanu, Adrian Țenghea – Kotrc 6/8, Csepreghi 6/9, Botea 3/4, Brajovic 3/5, Bera 3/5, Vojvodic 2/2, Cristescu 2/2, Cip 2/4, Haiduc 1/2, Mureșan 0/2, Coric 0/1, Bușecan, Căbuț, Buzle  lAntrenori – Stephane Plantin, Alexandru Sabou , Răzvan Pop.

Rafael HEKMAN

Foto: captură video TVR 2


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Nimic nou,ca de obicei nu putem duce un meci 60 de minute.Nici DINAMO nu a stralucit,dar noi am etalat tot ce avem iar ei au odihnit citiva jucatori.Cel mai trist este ca golgheterul LIgii Zimbrilor nu a arata mai nimic,el straluceste doar cu echipele mici.Ma intreb de ce are cel mai mare salariu la aceasta echipa ?
    Nu a fost deloc un joc de nivelul Ligii Campionilor,asa cum era de asteptat.S-a jucat in nota din campionatul intern:multe greseli,lipsa de concentrare,repliere intirziata,viteza de ciculatie a mingii foarte scazuta.Timp de 48 minut si DINAMO s-a complacut in jocul oferit de noi,dar la momentul potrivit au facut DIFERENTA !!!

    Răspunde

Lasă un comentariu