Share
Minaur bate Steaua în tradiționalul derby și urcă din nou pe podium (GALERIE FOTO)

Minaur bate Steaua în tradiționalul derby și urcă din nou pe podium (GALERIE FOTO)

Derby de tradiție în handbalul românesc, de data aceasta, după destul de multă vreme, chiar cu o miză importantă. Minaur – Steaua a ținut capul de afiș al etapei a 19-a Ligii Zimbrilor, câștigătoarea urmând să urce pe treapta a treia a clasamentului. Peste 1500 de suporteri au făcut una din cele mai frumoase atmosfere din acest sezon în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.

CS Minaur Baia Mare – CSA Steaua București 31-29 (15-13)

Un meci de o foarte bună calitate, ambele echipe luptând cu îndârjire pentru fiecare minge. În tabăra militarilor au fost aplaudați la prezentarea echipelor Alexandru Bucătaru și Yuriy Pop, foști jucători la Minaur. Csepreghi marchează primul gol al meciului, gol ce echivalează cu cea de a 100-a reușită a sezonului în Liga Zimbrilor. Băimărenii au fost la conducere toată partida, după un start mai bun, însă Steaua a stat aproape, tabela consemnând egaliate de la 3-3 până la 9-9 (min. 19). Pivotul băimărenilor, Teo Coric, se accidentează ușor pe o fază de atac și Plantin îl aruncă în teren pe Albert Cristescu, care profită de ocazie și face un meci mare, poate cel mai bun de când joacă în culorile negru-portocaliu, marcând de 5 ori, provocând mai multe aruncări de la 7 metri și aducându-și o contribuție importantă în apărare. Minaur e mai concentrată pe finalul reprizei, Ciobanu contribuie și el și scorul ajunge la 15-11. Steaua înscrie ultimele 2 goluri ale reprizei și se intră la vestiare cu 15-13.

Luptele din apărare se lasă cu eliminări de 2 minute pe bandă rulantă, dar Minaur începe mai bine partea a doua și se duce la 4 goluri avans și stă acolo până în minutul 49 (23-19), ducând apoi diferența chiar la 6 goluri (25-19, min. 50) cu două reușite consecutive ale lui Bera, care a făcut și el cel mai bun meci de după revenirea la Minaur. Elevii lui Plantin se relaxează prematur, fac greșeli de transmitere, poarta nu mai ține nimic și Steaua se apropie la 2 goluri (27-25, min. 55). Plantin ia timeout și se reface avansul de 4 goluri. Până la urmă se termină 31-29, Ciobanu punând punct meciului cu o paradă de excepție în fața excelentului Mihalcea.

La finalul meciului antrenorul stelist Sandu Iacob a ținut să arunce subtil pisica în ograda arbitrilor, care, după opinia sa, au influențat rezultatul final, determinându-i pe „militari” să își piardă pe alocuri concentrarea. De cealaltă parte, Stephane Plantin și-a felicitat adversarii și a subliniat că Minaur s-a aflat tot timpul în controlul partidei, ținând să evidențieze în stilul său caracteristic contribuția colectivă a jucătorilor săi.

Minaur urcă din nou pe podium și se pregătește de o deplasare lungă și grea la Buzău, unde teoretic joacă din postura de favorită.

Au arbitrat: Claudiu Gorina și Florin Melencu (Craiova). Obs. Ilie Vizitiu (Deva).

Aruncări de la 7m: 7-2 (transformate: 7-1; a ratat Aslanian). Minute de eliminare: 12-16.

Minaur Baia Mare: Ionuț Ciobanu (9 intervenții, a apărat și un 7m), Adrian Țenghea – Milan Kotrc 6/6 (4 din 7m), Alexandru Csepreghi 6/9 (3 din 7m), Daniel Bera 5/5, Albert Cristescu 5/7, Tomas Cip 4/4, Daniel Mureșan 2/5, Janja Vojvodic 1/1, Tudor Botea 1/1, Georgel Haiduc 1/2, Teo Coric, Robert Nagy, Andrei Buzle, Vojislav Brajovic 0/2, Mihai Bușecan. Antrenori: Stephan Plantin, Alexandru Sabou, Răzvan Pop

Steaua București: Tudor Stănescu (9 intervenții), Alexandru Bucătaru, Vasile Niculai – Joao Da Silva 1/1, Andrei Mihalcea 6/8, Krsto Milosevic 2/4, Gabriel Burlacu, Yurii Pop 3/3, Martin Johannson, Gabriel Florea 1/1, Sabin Constantina 3/4, Guilherme Valadao 0/1, Javier Humet 5/7 (unul din 7m), Samvel Aslanian 1/2, Sergiu Olaru, Nemanja Grbovic 7/7. Antrenori: Sandu Iacob și Tudor Vasile.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu