Share
Maramureșeanul Olimpiu Făt – de trei ori pe podium la Campionatul Mondial de Skandenberg

Maramureșeanul Olimpiu Făt – de trei ori pe podium la Campionatul Mondial de Skandenberg

În perioada 26 octombrie – 4 noiembrie 2019, Constanța a găzduit cea de-a 41-a ediție a Campionatului Mondial de Skandenberg și a 22-a serie a Campionatului Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilități. La competiție au participat aproximativ 1500 de sportivi din peste 50 de țări. România a fost reprezentată de 85 de atleți și 5 para-atleți, care au obținut un total de 17 medalii.

Dintre acestea, trei i-au revenit maramureșeanului Olimpiu Făt. Acesta a obținut argintul, pierzând  finala la categoria de vârstă Masters (peste 40 de ani) în fața multiplului campion Ion Oncescu, la -100 kg brațul stâng, devenind astfel vicecampion mondial. La aceași categorie de vârstă și de greutate, Olimpiu Făt a obținut medalia de bronz la brațul drept, iar împreună cu echipa României a câștigat medaliile de argint în clasamentul pe națiuni.

Înaintea ultimei zile de concurs, cea a finalelor, a avut loc și o confruntare demonstrativă între Ion Oncescu și Gheorghe Hagi, ultimul fiind recompensat cu una din medaliile lui Oncescu.

Olimpiu Făt avea șanse la medalia de aur  de la categoria -110 kg, însă din motive medicale a slăbit prea mult și a fost nevoit să coboare la -100 kg, unde l-a întâlnit pe experimentatul Ion Oncescu.

Competiția a fost organizat de Asociația Română de Skandenberg, ”Braț de Fier” și ”World Armwrestling Federation WAF’’, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Olimpiu Făt


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu