Share
Liga Campionilor englezi

Liga Campionilor englezi

Pe 29 mai 2021 cei mai norocoși dintre noi vor asista la finala Ligii Campionilor din tribunele stadionului Estádio do Dragão (Stadionul Dragonului în română) din Porto, Portugalia. Meciul se va juca între echipele englezești Manchester City şi Chelsea Londra.

Asta ar fi a opta finală Champions League disputată de o singură națiune și a treia pur englezească. Suntem curioși de câte dintre aceste meciuri vă mai aduceți aminte? Prima oară s-a întâmplat în 2000, când Real Madrid a bătut Valencia cu 3-0. Los Blancos au mai jucat pentru titlu tot cu o echipă spaniolă în 2014 și, respectiv, 2016, ambele cu Atlético Madrid.

Italienii și-au disputat finala din 2003, când Milan a câștigat cu 3–2 la penaltiuri împotriva Juventus. În 2013 a fost pentru prima dată când, în finala Ligii Campionilor UEFA, s-au întâlnit două echipe din Germania. Bayern München s-a impus în fața Borussia Dortmund cu 2-1. Dacă e să ținem evidența, cu meciul din acest an, Anglia și Spania se află la egalitate când vine vorba de finale jucate între propriile echipe.

Chelsea la a treia șansă la trofeu

Chelsea a jucat, pentru prima oară în istoria clubului, în finala din 2008, prima pur britanică. Partida a fost câștigată, însă, de Manchester United, cu 6-5 după penalty-uri. A doua oară și ulltima data când am scandat pentru echipa londoneză într-un meci din finala Ligii Campionilor a fost în 2012. De data asta au reușit să plece acasă cu trofeul, câștigănd împotriva Bayern München cu 4–3 la loviturile de departajare conform casa de pariuri online.

La semi-finala din acest an, Chelsea a avut o prestație memorabilă împotriva Real Madrid, impunându-se cu 2-0, datorită golurilor marcate de Timo Werner şi Mason Mount. După victoriile împotriva Sevilla, din grupe, și Atlético Madrid, din optimi, Chelsea învinge al treilea club din La Liga în același sezon de Champions League. Spre deosebire de cublul londonez, Manchester City se află la prima calificare în finala UCL. Formația lui Guardiola a trecut de Paris Saint-Germain în semifinale, câștigând cu 2-0 și un scor general 4-1­. ”Cetățenii” au înscris, astfel, a șaptea lor victorie consecutivă din acest sezon și au înregistrat cea mai lungă serie de victorii a unui club englez în Champions League.

Favorita să câștige trofeul

Între ”albaștri” și ”cetățeni”, favoriți sunt cei cei din urmă. Cum Liga Campionilor UEFA este terenul de joacă al celor mai valoroase echipe europene, nu-i de mirare că o casă de pariuri online atrage milioane de pariuri când vine vorba de finală.  Dacă vorbim de cota câștigătoarei Ligii Campionilor din acest an, în acest moment, Manchester City are 4/9, iar adversarii Chelsea 7/4 pentru a ridica trofeul. În 2019 ambele finale Liga Campionilor și Europa League au fost jucate, în premieră, de patru echipe englezești. Credem că este lesne de înțeles de ce Premiere League este cea mai profitabilă competiție profesionistă pentru cluburi de fotbal, urmată de La Liga spaniolă și Bundesliga germană. Liga englezească este renumită pentru competitivitatea feroce, în timp ce spaniolii se laudă cu cele mai bune echipe, iar germanii nu se dezic și stăpânesc tehnica, cu accent pe joc tactic şi poziţionare.

Pariem pe fotbal

Britanicilor li s-a dus faima ca fanatici ai fotbalului. Este o obișnuință pentru fanii sportului să călătorească pentru a-și susține echipa favorită din tribune. Vedem asta și când vine vorba de pariuri. Industria pariurilor în Marea Britanie este în continuă creștere și aproximativ 7 % o reprezintă pariurile sportive, iar sportul rege conduce detașat. Berea se potrivește de minune cu discuțiile de dinaintea meciului despre cine va fi primul marcator sau analiza post-joc despre cum s-a pariat.

Competițiile și pariurile sportive merg mână-n mână. Potrivit companiei germane de cercetare de piață, Statista, valoarea globală a pieței pariurilor sportive a depășit 200 de miliarde de dolari în 2020. Și noi ne înscriem în acest trend ascendent cu peste 1 milion de români care joacă, în mod constant, la pariuri sportive. Piaţa locală de profil este estimată la 1 miliard de euro. E tentant și comod să pariezi din confortul propriului fotoliu. Când vine vorba de pariuri sportive, norocul are mai puțin de-a face cu succesul. Mai important e șă mânânci pe pâine sportul pe care pariezi. Când cunoaștem foarte bine o echipă, putem construi pariuri de fotbal pornind de la orice scenarii ne-ar trece prin minte, asta dacă platforma online de pariere ne permite, bine-nțeles. Iar cu pariurile live, în timpul meciului, trăim la intensitate maximă fiecare fază. Cum observăm un atac promițător, cum scoatem telefonul din buzunar și ne încercăm norocul, mizând pe următorul marcator sau pe echipa căreia credem că îi va aparține următorul gol.

Piața jocurilor de noroc online s-a legalizat, la noi, în 2015. Cu Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc drept câine de pază pe piața de pariuri online din România, operatorii oferă tot mai multe opțiuni de pariere și pe fotbalul de la noi. Astfel putem miza la fel de mult pe campionatul intern ca la cele de top din afară. Victorie oaspeți sau gazdă? Număr total de goluri? Vor marca ambele echipe? Câte cartonașe galbene se vor acorda? Câte idei de pariuri, tot atâtea posibilități de câștig.

Suntem curioși voi cine credeți că va fi primul marcator în meciul Ligii Campionilor de la final de mai? Numai să nu ascultați de Pele dacă vă jucați banii!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu