Share
Fetele de la Minaur pierd bronzul Ligii Europa la 7m

Fetele de la Minaur pierd bronzul Ligii Europa la 7m

Considerată echipa cu cele mai mici șanse de a câștiga Liga Europa, CS Minaur s-a dus în Danemarca pentru a arăta că și-a meritat locul în Final Four. Nu ai de ce să invoci norocul în momentul în care tu ai cinci puncte și urmăritoarele tale au mai puține, ba mai mult, treci în sferturi și de Sola, reprezentantă a handbalului care câștigă aproape orice la nivel european și mondial de ani buni.

Fetele antrenate de Raul Fotonea și Daniel Apostu au avut un meci greu în prima zi cu gazdele de la Viborg, au izbutit să țină aproape și chiar dacă au pierdut cu 24-28 au arătat că știu handbal. Duminică, în finala mică, Minaur a întâlnit Herning Ikast, o echipă care a avut și câteva ore de odihnă suplimentare, plus un număr sporit de spectatori proprii (distanță dintre Viborg și Herning este de 48 km). Chiar și așa, tot mai bine s-au auzit cei aproape 100 de suporteri români din sală.

Partida a început excelent pentru echipa noastră, care a condus 4-1 (6), după două goluri de pe pozițional și două contraatacuri duse de Tănasie și Fujita. Gazdele au egalat foarte repede la 4 (min. 8), după care au încercat să preia inițiativa. Deși ne-am apărat decent, n-a mers prea bine faza de atac și am avut 11-7 (min. 18). De la 12-8 (22), Lavko și Tănasie pe contraatac aduc scorul la 12-10 (22), pentru ca la pauză să avem 14-12 pentru gazde. Antrenorul Raul Fotonea a încercat mai multe soluții pe faza ofensivă, dar lucrurile au mers bine abia când defeniva a funcționat.

În partea a doua venim rapid la un gol și ne ținem de echipa daneză ca scaiul de bluza de lână. Chiar dacă Herning Ikast conduce la 1-2 goluri, mereu avem puterea să revenim. În ultimele 10 minute se intră de la 21-21. Laslo trimite în bară, apoi Lindqvist face 22-21, pentru ca Burlachenko să readucă egalitatea. Pandzic apără extraordinar în ultimele 15 minute ale partidei și ne ține în joc, însă n-o poate opri pe Bakkerud la 23-22 (57.10). Polocoșer încearcă să înscrie de la centru, dar Englert ajunge la timp în poartă, apoi Amra prinde la Brandt. Cu fix un minut înainte de final Lavko egalează la 23. Frey înscrie când mai sunt 37 de secunde, apoi Lavko aruncă în ultimele secunde, balonul lovește ambele bare laterale, dar nu uită să facă și un scurt drum după linia porții, iar arbitrele din Ucraina acordă golul. E 24-24, mai sunt două secunde, iar antrenorul danezelor cere time-out. De la jumătatea terenului nu poți da gol și se trece la aruncări de la 7m.

Pentru Minaur înscriu Popa, Laslo, Fujita și Lavko (ratează Burlachenko), pentru Herning înscriu Frey, Friis, Axner (foarte aproape Pandzic să respingă), Bakkerud și Hougaard.

Herning Ikast Handbold – CS Minaur Baia Mare: 29-28 (24-24, 12-12)

  • Vibocold Arena din Viborg; cca 1.688 spectatori (2.863 capacitatea)
  • Arbitri: Marina Duplii – Olena Pobedrina (Ucraina). Delegați EHF: Janka Stasova (Slovacia) și Rositza Dimkova (Bulgaria)
  • Aruncări de la 7m: 2-3 (transformate: 1-2; au ratat: Friis / Lavko). Minute de eliminare: 2-8
  • Herning Ikast: Jessica Ryde (12 intervenții, a apărat și un 7m), Sabine Englert (2 intervenții) – Ingvild Kristiansen Bakkerud 6, Emma Cecilie Uhrskov Friis 4 (unul din 7m), Sonja Frey 4, Julie Mathiesen Scaglione 4, Vilde Ingeborg Johansen 2, Emma Lindqvist 2, Line May Norgaard Hougaard 2, Cecilie Hojgaard Brandt, Tyra Axner, Naja Nissen Kristensen, Sarah Iversen, Alberte Ebler, Olivia Mathilde Simonsen, Simone Cathrine Petersen. Oficiali: Kasper Christensen, Anders Cramer Friis, Christian Bo Poulsen, Sorenn Rasmussen
  • CS Minaur: Cristina Enache (3 intervenții, a apărat și un 7m), Amra Pandzic (11 intervenții) – Jelena Lavko 6, Yaroslava Burlachenko 5, Andreea Popa 5 (2 din 7m), Ana Maria Tănasie 2, Alexandra Severin 2, Asuka Fujita 2, Cristina Laslo 2, Angela Cioca, Eva Kerekes, Karoline Helena de Souza, Anca Polocoșer, Raluca Petruș, Aleksandra Zych, Andreea Țîrle. Oficiali: Raul Fotonea, Daniel Apostu, Valentina Mitrașcă

Delegația băimăreană va reveni în țară și va pregăti ultimele trei partide oficiale din acest sezon, toate din Liga Florilor MOL: cu CSM Deva, vineri, 20 mai, de la ora 18.00 (deplasare), cu Gloria Buzău (acasă, joi, 26 mai) și cu CSM București (deplasare, duminică, 29 mai), potrivit csminaur.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu