Share
Fetele de la Minaur joacă mult mai bine decât sunt plătite!

Fetele de la Minaur joacă mult mai bine decât sunt plătite!

Victoria Zalăului împotriva CSM-ului, în prima etapă Ligii Florilor, dădea speranță suporterilor băimăreni mai optimiști pentru un eventual rezultat pozitiv în meciul dintre Minaur și vicecampioana României, mai ales că de la oaspete absentau cinci titulare de bază, printre care și Cristina Neagu.

CS Minaur Baia Mare – CSM București: 24-30 (11-14)

Și chiar au fost momente în meci când scorul părea a le da dreptate optimiștilor. Costică Buceschi a luat de la început o decizie curajoasă,dar necesară -apreciem și noi -, de a nu juca cu Lisewska pe linia de 9 metri, lăsând-o pe Shteriova să se exprime de pe poziția de inter stânga, având-o la serviciu când pe Szolosi, când pe Popa, ambele făcând un meci bunicel. Speranțele cele mai mari au apărut la scorul de 8-5 pentru Minaur, prin minutul 17, însă au trecut repede, după ce ”galacticele” au egalat la 9-9, preluând apoi conducerea și nemaipredând-o până la finele meciului. Costică Buceschi a apelat pe toată durata meciului la o strategie folosită de antrenorii, care au la dispioziție portari de nădejde. Schema se numește „las-o” și se bazează pe ignorarea extremei adversarului, în speranța că, atunci când aceasta aruncă la poartă, va fi contrată de portar. Sau cel puțin așa a părut, dacă luăm în considerare că de pe extrema dreaptă Laura Chiper Moisă ne-a marcat 8 goluri din 11 aruncări, de cele mai multe ori nestânjenită, iar de pe cealată parte am încasat 5 goluri de la tinerele Marin și Grbic. În total, cam jumătate din ce am primit. Schema cu Moisă a mers atât de bine, încât la primul time-out luat de CSM, singura indicație dată de Ryde pentru ultimul atac al reprizei a fost „tot așa, cu Laura”. Restul golurilor au fost opera lui Lekic (6), care nu a avut probleme în situațiile de unu la unu și ale lui Pintea (5), pe care chiar nu ai cum să o oprești. Mai ales nu cu Paulina Masna. Asta în timp ce la noi niciunul din cei trei pivoți aruncați în luptă nu au punctat. E drept, nici nu au prea primit mingi.

Pintea a marcat ultimul gol al  reprizei și primul al părții secunde, CSM plecând la un lejer 11-16 prin minutul 32, avantaj insurmontabil. Spre final, Thomas Ryde a avut chiar tupeul să joace cu rezervele, în timp ce la Minaur ”fac totum-ul” Shteriova a terminat cu un randament de 4 goluri din 9 aruncări, din care 3 în prima repriză.

În ansamblu, Minaur a făcut totuși un meci curajos, chiar dacă presărat cu multe greșeli individuale, însă e clar că mai e de muncit la trasee și automatisme. Oricum, au evoluat mult mai bine decât sunt plătite: salarii neprimite de două luni, iar nou-venitele n-au apucat măcar o leafă de la sosirea la echipă. Sarcina staffului tehnic e dificilă în acest context, vehiculându-se zvonuri că unele jucătoare sunt cu memoriile scrise, pentru a deveni libere de contract, atmosfera din vestiar nefiind una propice pregătirii în liniște a jocurilor.

CS Minaur Baia Mare. Portari – Măzăreanu, Enache; Jucătoare – Szoloși 5 goluri (4 din 7 m), Shteriova 4, Masna 3, Popa 3, Seraficeanu 3, Tămaș 2, Polocoșer 2 (1 din 7 m), Lisewska 1, Cîrstea, Burlacenko, Kerekes, Argyelan, Conache, Bondar.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Handbalul practicat de cele doua echipe nu se ridica la nivelul salariilor.Ma intreb totusi daca jucatoarele noi stiau ca la MINAUR sunt probleme cu salariile,de ce au mai semnat cu aceasta echipa ???
    Poate pentru faptul ca unele au primit cel putin dublu fata de salariul pe care il aveau inainte ….
    Sa fim seriosi,la modul in care joaca si 1000 de euro/luna este prea mult !

    Răspunde

Lasă un comentariu