Share
Dezvăluiri șocante: Cine a conspirat împotriva lui Erling Haaland pentru Balonul de Aur 2023?

Dezvăluiri șocante: Cine a conspirat împotriva lui Erling Haaland pentru Balonul de Aur 2023?

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2023 în cadrul unei ceremonii organizate la Paris. Atacantul argentinian, care s-a mutat de la PSG la Inter Miami în timpul verii, a fost recompensat în mod deosebit pentru încoronarea Argentinei la Cupa Mondială din 2022.

Erling Haaland a fost unul dintre candidații de top și poate singurul care a putut lupta cap la cap pentru cel mai înalt premiu cu Lionel Messi. Foarte mulți pasionați ai sportului sunt de părere că Haaland ar fi trebuit să câștige Balonul de Aur în locul lui Messi. De asemenea, mulți cred că Haaland este cel mai bun jucător din ultimele 12 luni, a câștigat trofee importante cu Manchester City și a doborât recordurile de goluri.

Merita Erling Haaland să câștige Balonul de Aur?

Atacantul de la Manchester City a avut un sezon impresionant (2022-23) de când a ajuns la clubul englez, întrucât în ​​prezent a marcat 65 de goluri în cele 68 de dueluri pe care le-a jucat. Sezonul trecut a marcat 52 de goluri și a câștigat tripla în Anglia (Liga Campionilor, Premier League și FA Cup). După aceste titluri, jucătorul a fost recunoscut și a apărut pe lista pentru câștigarea Balonului de Aur. Au existat 30 de nominalizați pentru premiu, printre care Lionel Messi și Kylian Mbappé.

Haaland a avut un sezon strălucit, marcând 29 de goluri în 32 de meciuri pentru Manchester City și ajutând clubul să câștige Premier League, Cupa Ligii și Cupa Angliei. De asemenea, a doborât recordul pentru cele mai multe goluri într-o singură campanie în Premier League, marcând 30 de goluri în 21 de meciuri. Acest lucru este accentuează și de autor Constantin Mazilescu pe Mightytips. Conform acestui expert, Haaland a fost cotat foarte bine și în ceea ce privește casele de pariuri.

Totuși, pentru a-l depăși pe Messi, nu este suficient să fii mai bun decât el. De fapt, dacă stratificăm statisticile, Haaland pare mult mai tare atât în ceea ce privește palmaresul echipei, cât și în ceea ce privește statisticile personale. Norvegianul a adunat 52+9, inclusiv jucând în APL, în timp ce Messi a adunat cele 21+20 ale sale. Pentru a-l depăși pe Messi, norvegianul trebuia să culeagă toate trofeele importante ale cluburilor din acest sezon și să se arate strălucitor în meciurile decisive. Singurul lucru de care se poate atașa este performanța slabă a lui Erling pe final de sezon.

În ciuda faptului că a câștigat Liga Campionilor, FA Cup și Premier League cu un număr record de goluri, atacantul de la Manchester City s-a clasat pe locul al doilea la acest Balon de Aur 2023, în spatele lui Messi, care a câștigat al optulea trofeu.

Atacantul francez Kylian Mbappé a terminat pe locul al treilea, iar Kevin De Bruyne și Rodrigo au fost al patrulea, respectiv al cincilea. Iată cum arăta lista Baloane de Aur cu Top 10 nominalizați:

  • Lionel Messi (Inter Miami)
  • Erling Haaland (Manchester City)
  • Kylian Mbappé (PSG)
  • Kevin de Bruyne (Manchester City)
  • Rodri (Manchester City)
  • Vinicius Junior (Real Madrid)
  • Julián Álvarez (Manchester City)
  • Victor Osimhen (Napoli)
  • Bernardo Silva (Manchester City)
  • Luka Modrid (Real Madrid)

City se mândrește cu jumătate din primii zece jucători ai lumii, cu Bernardo și Julián Álvarez alături de Haaland, De Bruyne și Rodrigo, în timp ce Joško Gvardiol și Rubén Dias figurează în top 30. Manchester City a fost categoric la Old Trafford și a învins-o pe Manchester United cu 3-0, în marele derby al orașului corespunzător zilei 10 din Premier League, cu o performanță superbă a norvegianului Erling Haaland.

Messi a lăudat prezentul lui Haaland și Mbappé

Messi a fost o figură cheie în succesul Argentinei la Cupa Mondială, marcând cinci goluri și oferind cinci pase de gol în cadrul turneului. Haaland nu a participat la Cupa Mondială, deoarece Norvegia nu s-a calificat. Messi este căpitanul Argentinei și a ajutat țara să câștige trei trofee în ultimii doi ani, inclusiv Cupa Mondială și Copa America. Haaland este căpitanul Norvegiei, dar țara nu a obținut prea multe succese pe scena internațională.

După ce a primit cel de-al optulea premiu, starul Rosario a spus câteva cuvinte pe scena galei și a lăudat cadoul fotbalistic al lui Erling Haaland și Kylian Mbappé, ca cei mai mari moștenitori ai tronului după Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Argentinianul și-a menționat și evidențiat realizările și chiar i-a clasat ca viitori câștigători ai Balonului de Aur.

Erling Haaland a câștigat premiul Gerd Müller 2023

Atacantul norvegian a câștigat premiul pentru cel mai bun marcator al anului. Robert Lewandowski a fost primul fotbalist care a câștigat acest trofeu.

Erling Haaland nu a părăsit gala Balonului de Aur cu mâinile goale. În ciuda faptului că nu a câștigat cel mai înalt premiu al ceremoniei, norvegianul a primit trofeul Gerd Müller. Un titlu care îl acreditează drept cel mai bun marcator al anului, datorită cifrelor sale cu Manchester City și Polonia.

Concluzie

Messi este unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile și a câștigat Baloane de Aur mai mult decât orice alt jucător. Haaland are doar 22 de ani și are suficient timp pentru a câștiga premiul în viitor.

În ciuda faptului că nu a câștigat Balonul de Aur 2023, Haaland este încă unul dintre cei mai buni atacanți din lume. El are potențialul de a deveni unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile și va fi cu siguranță un candidat la Balonul de Aur și în viitor.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu