Share
A antrenat Minaur-ul. Acum, Liviu Paraschiv a plecat să antreneze pe terenurile celeste

A antrenat Minaur-ul. Acum, Liviu Paraschiv a plecat să antreneze pe terenurile celeste

Din păcate ne amintim de ei doar atunci când ne părăsesc. Liviu Paraschiv, unul dintre antrenorii la modă în anii 1990-2010 în handbalul românesc, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, după o lungă suferință. Născut pe 12 mai 1947 la Brașov, Liviu Paraschiv a antrenat 35 de ani în handbalul românesc. Și-a început activitatea la Tractorul Brașov, în 1980, iar după mai bine de două decenii a trecut la Minaur. Din sectorul masculin a mai pregătit Fibrex Piatra Neamț.

La feminin, tehnicianul a trecut pe la multe echipe de prim-plan, precum Rulmentul, Remin Deva, Oltchim, HCM Roman, Dunărea Brăila, Oțelul Galați. Cariera și-a încheiat-o la CSM Unirea Slobozia: “Cred că îmi sunt suficienți cei 35 de ani de carieră ca antrenor. Pentru mine handbalul este tot cea am iubit cel mai tare, peste tot pe unde am fost m-am dedicat meseriei” – spunea Liviu Paraschiv în Prosport după ultimul meci din carieră, în aprilie 2015.

Deși a fost aproape de fiecare dată în partea de sus a clasamentului, Minaur a reușit să câștige titlul național pentru prima oară în sezonul 1997/1998, dublându-l apoi în 1998/1999. La primul dintre aceste succese și-a adus contribuția și Liviu Paraschiv, în calitate de antrenor principal  în prima parte a sezonului. Apoi a fost înlocuit cu Ion Gherhard și Nicolae Neșovici.

Au jucat atunci pentru Minaur: Vasile Viman, Valentin Ciorâță, Daniel Apostu, Dragoș Lazăr – Ciprian Alesu, Iuliu Varady, Zenoviu Cristian, Ciprian Săcăleanu, Alin Morar, Cezar Danciu, Narcis Câtu, Marius Kovacs, Adi Popovici, Petru Pop, Eremia Pârâianu, Ovidiu Mihăilă, Cristian Țical, Cristian Telehuz, Bogdan Cosma, Călin Lung, Iulian Alexandru, Silviu Surducan.

Sursa: minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu