Share
11 rugbiști băimăreni au fost selecționați la loturile naționale U 18 și U 20

11 rugbiști băimăreni au fost selecționați la loturile naționale U 18 și U 20

În perioada 13-26 octombrie se desfășoară la Centrul Sportiv Național „Nicolae Navasart” de la Snagov un stagiu de pregătire ale loturilor  naționale de rugby Under 20  și Under 18. În vederile antrenorilor Lasha Tavarkiladze și Adrian Costache, respectiv ale tehnicianului băimărean Răzvan Popovici,  au intrat mai mulți jucători legitimați la cluburi băimărene.

Cel mai solicitat, în ciuda vârstei (doar 19 ani), este Paul Popoaia (foto stânga), jucător la CSM Știința Baia Mare, care a bifat deja selecții și la lotul național de seniori. Paul este un produs al CSȘ 2 Baia Mare, club de la care au fost selecționați pentru acțiunea de la Snagov a lotului U20 alți 6 jucători: Kristian Balin, Andrei Tătarau, Alexandru Suler, Denis Lupu, Darin Onț și Robert Stan.

Alături de aceștia mai participă și 3 jucători ce activează în campionatul francez, celelalte cluburi care dau rugbiști la lot fiind Știința Petroșani (6), CS Dinamo București, Universitatea Cluj, Steaua București, C.T. Dinicu Golescu, Rugby Club Bârlad – câte doi, Timișoara Saracens, RC Grivița, LPS Focșani, Leeds (Anglia) și Monza (Italia) – câte unul.

Tot din 13 octombrie până pe 19 sunt în pregătire și internaționalii Under 18. Aceștia se află de asemenea la Snagov, sub comanda lui Răzvan Popovici, care i-a selecționat de la CSȘ 2 Baia Mare pe Mihai Muresan, David Trăușan, Alexandru Jipa și Roland Samu. Aceștia vor susține și două jocuri test cu echipa scoțiană „Robert Gordon’s College”, prima partidă fiind programată pentru data de 15 octombrie, pe Stadionul „Florea Dumitrache” din București, la ora 14:00, iar cea de-a doua pe 17 octombrie, pe terenul de la CSN Snagov, tot de la ora 14:00.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Paul Popoaia & frh.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu