Share
Majorarea tarifelor de transport local nu e deloc pe placul USR

Majorarea tarifelor de transport local nu e deloc pe placul USR

Propunerea de majorare a tarifelor de transport local nu este agreată de reprezentanții USR Maramureș.

”La ședința din 30 martie li se va cere consilierilor să aprobe creșterea tarifelor practicate de societatea de transport Urbis Baia Mare. Nu sunt de acord cu această propunere. Cred că activitatea Urbis poate fi eficientizată astfel încât să nu fie nevoie de o asemenea măsură. Trebuie eficientizate cheltuielile, abia apoi trebuie să lucrăm la tarife. Oricum transportul în comun este subvenționat foarte puternic de autoritatea locală. Nu avem foarte mulți călători plătitori, ar trebui crescut numărul acestora. Sunt alte puncte de unde se pot face reduceri”, e de părere  Dan Ivan (foto, în stânga), președintele USR Maramureș.

Propunerea de majorare a tarifelor este de 25%  pentru biletele de călătorie și de 16% în cazul abonamentelor.

Dan Ivan a vorbit și despre  contractele pentru deszăpezire din această iarnă, în care s-au plătit  1.200.000 de lei doar pentru staționarea utilajelor. De asemenea, ”în luna martie s-au achitat 500.000 de lei  pentru staționare, iar când a fost vorba de intervenții se pare că firma care trebuia să execute aceste lucrări a rămas fără sare”, a subliniat Ivan.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Normal că asemenea pomeni electorale nu au cum sa le ofere oamenilor decât jupuind angajatul din transportul public local, soluția angajaților nu este greva .ci demisia în grup,sa vină consilierii sa lucreze pe autobuze.

    Răspunde

Lasă un comentariu