Share
Învățăturile lui Marius Sorin Bota către colegii lui, pesediștii

Învățăturile lui Marius Sorin Bota către colegii lui, pesediștii

Deputatul maramureșean Sorin Bota se adresează celor din PSD cu apelativul ”foști colegi”.  Deși PSD a anunțat că l-ar fi exclus din partid pentru că a votat moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă, nu am folosit  această sintagmă și în titlu (ce aparține redacției),  doar fiindcă pe site-ul Camerei Deputaților, maramureșeanul apare ca făcând încă parte din Grupul parlamentar PSD și nu la ”Pro  Europa” sau la neafiliați ori măcar la foști membri ai Grupului. O situație de fapt. care încă nu a devenit de drept. Înainte de această scrisoare deschisă, Sorin Bota declarase: Rămân același om devotat valorilor, principiilor, corectitudinii. Nu mă pot schimba. Votul de încredere pe care eu l-am primit de-a lungul mai multor mandate m-a responsabilizat și m-a făcut să înțeleg că reprezint oamenii, nu interesele meschine”. Dar să-i urmărim ”învățăturile!”

”Dragi prieteni, foşti colegi, gesturile politice se fac atunci când nevoia o impune, nu condiţionat de interesul personal. Nu orice vot se cumpără printr-o funcţie, nu facem tranzacţii ca la târg. Când idealurile au fost trădate, când încrederea acordată printr-un vot masiv în 2016 a fost terfelită prin promovarea imposturii şi a unei organizări de tip clan, trebuie să iei atitudine. Dacă eşti tranzacţionabil, orice tip de încredere dispare.

În «dulcea» opoziţie, veţi avea mintea odihnită şi veţi reuşi poate să luaţi cele mai bune decizii, poate veţi ajunge să îmi mulţumiţi după alegerile locale şi generale. Folosiţi arma votului individual, faceţi curăţenie în CEX-ul mic şi dictatorial care şi-a permis luxul de a avea o atitudinede tipul cine nu este cu noi este în mod necesar împotriva noastră. Abia în urma curăţeniei generale, lumea vă va privi cu alţi ochi. E necesar să vă descotorosiţi de impostorii care vă conduc şi să vă asumaţi decizii luate cu propria conştiinţă şi ideologie în care credeţi; asumarea lipseşte în politica românească, e nevoie de oameni care doresc să construiască ceva durabil.

Ţara asta are nevoie să iasă din amorţeala în care se află, să scăpăm de frici şi de atitudini dictatoriale. Au trecut totuşi 30 de ani în care avem pretenţia că trăim în libertate. Uneori trebuie să avem curajul să privim partea plină a paharului, chiar dacă paharul este plin cu pelin. Le mulţumesc   tuturor celor care îşi manifestă grija şi interesul faţă de activitatea mea parlamentară, mă onorează interesul lor. Reprezint cu mândrie Maramureşul, un Maramureş în care nu e loc de atitudini ezitante, pentru că moroşanul e om harnic şi de ispravă”.

Deputat Marius Sorin BOTA

Abia după ce se va face curățenie în interior, PSD va redeveni un partid credibil, respectat și frecventabil. Chiar dacă adevărul doare, uneori binele trebuie făcut cu forța. Rămân același om devotat valorilor, principiilor, corectitudinii. Nu mă pot schimba. Votul de încredere pe care eu l-am primit de-a lungul mai multor mandate m-a responsabilizat și m-a făcut să înțeleg că reprezint oamenii, nu interesele meschine

 

Lasă un comentariu