Share
Ce zice Tokes că sărbătoresc maghiarii în anul Centenarului Marii Uniri

Ce zice Tokes că sărbătoresc maghiarii în anul Centenarului Marii Uniri

Președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), europarlamentarul Tokes Laszlo, a declarat duminică, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că în acest an nu numai românii își sărbătoresc Centenarul Marii Uniri, ci și maghiarii își sărbătoresc anul autodeterminării – relatează Agerpres.

„Anul acesta este un an însemnat, pentru că nu doar majoritatea românească va sărbători Centenarul Marii Uniri, ci și Consiliul Național Secuiesc și Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania își vor sărbători anul autodeterminării maghiare, pentru că acum 100 de ani au luat ființă CNS și CNMT. Deci, dacă doriți, CNS este un succesor al respectivei grupări înființată acum 100 de ani. Aceste consilii au reprezentat un răspuns direct, o reacție directă față de despărțirea Transilvaniei de Ungaria și de atunci noi reprezentăm cumva o continuitate a ideii de autodeterminare în Transilvania. Iar această continuitate a fost întreruptă doar de dictatura comunistă, timp de 50 de ani”, a spus Tokes, conform traducerii oficiale.

Se vede treaba că o mai fi vrut și Tokes să se audă, că prea părea că a stat cam mult la cutie. E drept că se putea autodetermina și să tacă.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu