Share
Ștefan Hrușcă a intrat în clubul sexagenarilor. La mulți ani!

Ștefan Hrușcă a intrat în clubul sexagenarilor. La mulți ani!

Ștefan Hrușcă a împlinit 60 de ani. Îndrăgitul artist s-a născut în 8 decembrie 1957, în  Ieud. S-a îndrăgostit de muzica folk în perioada în care era elev la Liceul Pedagogic din Sighetu Marmației, unde studia vioara – arată Agerpres.

A început să studieze chitara, mai întâi singur, apoi cu un profesor. Traseul artistic al lui Ștefan Hrușcă a început în 1981, odată cu debutul în Cenaclul Flacăra, în acea perioadă fiind profesor la Școala nr. 1 din Borșa, după care a devenit membru permanent al acestuia, A lansatmulte melodii îndrăgite de public, între care binecunoscuta ”Rugă pentru părinți”, care i-a marcat destinul de folkist.

La sfârșitul anului 1991, s-a stabilit în Toronto, Canada. Din 1993 a început să efectueze în fiecare an turnee de colinde în România. În 2004, Președinția României i-a conferit Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria B Muzică, ”pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Sursă foto:facebook.com/OradeaLife.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu