Share
Tânăra cântăreață de muzică populară, Cristina Vlad, ”s-ar mărita”

Tânăra cântăreață de muzică populară, Cristina Vlad, ”s-ar mărita”

Cristina Vlad este o interpretă de muzică populară de pe Valea Izei care, la cei 20 de ani ai săi, s-a afirmat în ultima vreme. Născută în Săliștea de Sus, a studiat la Liceul de Artă din Baia Mare, iar în prezent este studentă la Facultatea de Geografie a Universității Babeș – Bolyai din  Cluj-Napoca.

”De la 7 ani tot cântam prin casă, iar mama mea și-a dat seama că aș avea talent muzical. Pot spune că mi-am început cariera muzicală pe la 10 ani. Îmi place să cânt și nu m-aș vedea făcând altceva în viață” – mărturisește Cristina Vlad. A obținut diverse premii la  concursurile și festivalurile la care a participat (vezi ”Strugurele de aur”, de la București, în 2014). A fost prezentă și în emisiunea ”Tezaur Folcloric”, atât sub bagheta regretatei realizatoare Mărioara Murărescu, cât și în prezent.

”Încerc să-mi fac timp pentru toate, atât pentru cariera muzicală, cât și pentru viața personală. Dar particip la multe festivaluri și concursuri, o chestiune care îmi place, dar mă și solicită foarte mult” – recunoaște Cristina.

De-a lungul activității sale a fost ajutată de Marius Iusco, profesor la Școala de Artă ”Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmatiei, dar și de artiști precum Crina Barani sau Amalia Ursu, pe care i-a  întâlnit pe scenă sau la filmările de la posturile Hora TV și Etno TV. De cea mai mare popularitate pe youtube se bucură piesele sale „Am drăguț în sat vecin”și „Pentru mândru că-l iubesc” – susține Cristina.

Cel mai nou videoclip al interpretei este ”Mărita-m-aș mărita”,  filmat pe un deal din apropiere de Moise, cu echipa de la Events Studio.

Vasile VLAD

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu