Share
Adieu, Johnny Hallyday! „Elvis francezul” s-a stins, la 74 de ani

Adieu, Johnny Hallyday! „Elvis francezul” s-a stins, la 74 de ani

Johnny Hallyday, cel mai mare star rock al Franței, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni – relatează Agerpres.

„Johnny Hallyday a plecat. Scriu aceste cuvinte fără să cred asta. Și totuși așa este. (…) Ne-a părăsit în această noapte așa cum a trăit de-a lungul întregii sale vieți, cu curaj și demnitate”- a scris soția sa Laeticia, într-un comunicat. Decesul a avut loc în casa lui din Marnes-la-Coquette, din vestul Parisului, unde fusese adus după ce petrecuse șase zile internat într-o clinică.

Pe numele său real Jean-Philippe Léo Smet, Hallyday  s-a născut la Paris. în Franța ocupată a anului 1943. Fiul top-modelului Huguette Clerc și al artistului belgian de music-hall Léon Smet, el a locuit la Londra cu mătușa și soțul acesteia, un artist de varieteu de la care și-a luat numele de scenă.

Cunoscut drept „Elvis francezul”, în țara natală Johnny Hallyday a fost mereu comparat cu Elvis Presley. Așa cum maramureșeanul Elvis Romano e considerat la noi un Elvis al rromilor.

Sursă foto: thelocal.fr

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu