Share
Slujbă la o biserică din Bruxelles pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul UE

Slujbă la o biserică din Bruxelles pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul UE

Reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe și ai comunităților creștine pe lângă instituțiile europene, diplomați, membri ai Parlamentului European, membri și prieteni ai comunității române din Bruxelles s-au unit în rugăciune , în 30 ianuarie, Biserica Sfântul Nicolae din capitala Belgiei pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene – a consemnat Basilica, publicația Patriarhiei Române.

La slujba specială s-a invocat ajutorul și luminarea lui Dumnezeu pentru „conducătorii noștri care își asumă responsabilitatea acestor noi atribuții, astfel încât să acționeze spre beneficiul tuturor popoarelor Uniunii Europene”.

„Insuflă-le în inimi lucruri bune pentru Biserica Ta și întregul Tău popor pentru ca, ducându-și cu credință la îndeplinire îndatoririle, să trăim vieți pașnice și liniștite în toată cucernicia și sfințenia” și „Dăruiește-le pace profundă și dăinuitoare” s-au numărat printre rugile adresate proniei.

De regulă, altfel de slujbe au loc când un stat preia conducerea Consiliului Uniunii Europene, așa că nu trebuie să o privim ca pe o neîncredere atât de mare în capacitatea țării noastre, încât să fie nevoie de apelul la ajutor ceresc, ca s-o scoatem la capăt. În fond, șase luni trec repede.

Lasă un comentariu