Share
Românii din diaspora vor avea la dispoziție tot weekend-ul pentru a vota

Românii din diaspora vor avea la dispoziție tot weekend-ul pentru a vota

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis joi, 27 iunie, ca în diaspora votul să se desfăşoare în zilele de vineri (interval 12.00- 21,00), sâmbătă şi duminică (interrval 7.00-21.00). Decizia a apărut în contextul în care și la alegerile europarlamentare din 26 mai, zeci de mii de oameni au stat la cozi interminabile la secțiile de votare (vezi foto sus), iar unii dintre ei nu au reușit să voteze

„În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00. Prin excepţie de la prevederile alin. 1, votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la la ora locală 12,00 şi se încheie la ora locală 21,00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00”, se arată în raportul adoptat joi de membri comisiei de cod electoral.

Comisia a mai stabilit că românii din diaspora care se vor afla la rând sau în secția de vot la ora 21.00, când se închid secțiile, să își poată exercita dreptul la vot.

Comisia specială are termen până în 5 iulie să redacteze un proiect de act normativ care să reglementeze desfăşurarea procesului electoral în afara ţării.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu