CS Minaur, calificare în sferturile Cupei României - 6 ore în urmă
Ce joburi te așteaptă în Maramureș: o analiză pe baza statisticilor Jooble - 8 ore în urmă
Socoteli pentru CS Minaur spre a mai urca în clasament, după trei eșecuri la rând - 8 ore în urmă
Lecție despre Nașterea Domnului pentru micuții „Fluturași” de la Grădinița Săcălășeni - 8 ore în urmă
Raluca Maria Chira, o voce tânără care cucerește scena prin talent și pasiune - 8 ore în urmă
Prim-ministrul bulgar, Rosen Jeliazkov, a demisionat după revolta publică împotriva taxelor și corupției - 9 ore în urmă
Povestea lui Lucian Mihalache și a sanctuarului Megafauna - 10 ore în urmă
O altfel de ședință cu părinții, la Suciu de Sus - 10 ore în urmă
Pavel Bartoș a încântat cu prezența publicul băimărean, în cadrul premierei filmului „Crăciun cu Ramon” - 10 ore în urmă
Sute de noi dosare aprobate de AFM în cadrul Programului Rabla pentru persoane fizice - 11 ore în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris
România a debutat cu succes la World Butchers’ Challenge 2025, impresionând juriul și participanții cu tehnica și pasiunea lor. Deși nu a urcat pe podium, echipa „Măcelari de Elită” a demonstrat că arta tranșării și prezentării cărnii poate deveni un simbol de excelență pentru țara noastră.
Campionatul Mondial al Măcelarilor, desfășurat la Paris, a adus împreună cei mai pricepuți profesioniști ai industriei. Echipa României a fost apreciată pentru utilizarea integrală a cărnii tranșate și creativitatea prezentării, fără a irosi resursele, un aspect care a atras respectul juriului și al celorlalte echipe. „România a făcut o impresie puternică la prima participare. Întreaga echipă trebuie să fie incredibil de mândră de prestația sa„, a declarat Ashley Gray, CEO al competiției.
Unul dintre cele mai mari câștiguri ale participării României la acest campionat a fost stabilirea unei colaborări cu Confederația Franceză a Măcelarilor. Discuțiile purtate la Paris deschid drumul pentru ca tinerii măcelari români să se specializeze la Școala Superioară de Meserii din Paris, având astfel acces la tehnici moderne și know-how internațional. „Am fost o surpriză plăcută și am depășit multe așteptări. Nu am dezamăgit, ba chiar am atras multă simpatie„, a afirmat Florin Moroșanu, director executiv al Fundației „Ștefan Moldovan”.
Un alt rezultat important al prezenței românești la Paris este intenția de a aduce Campionatul Mondial al Măcelarilor în România. Procesul de selecție implică mai multe etape, iar decizia finală pentru ediția din 2028 va fi luată în 2026. Reprezentanții României au prezentat consiliului competiției un plan inițial, urmând să fie elaborate criteriile de organizare.
În urma legăturilor stabilite la WBC, echipele câștigătoare au fost invitate la The Butcher Wars, un concurs individual de excelență în tranșarea cărnii, care se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 19-21 septembrie 2025, în colaborare cu Australia, inițiatoarea competiției.
Deși nu a urcat pe podium, România a câștigat ceva mult mai valoros: recunoaștere, parteneriate și un drum deschis spre excelență în domeniul măcelăriei. Urmează doi ani de muncă asiduă, cu obiective clare: o nouă participare la campionat, dezvoltarea unei competiții internaționale pe plan local și, poate, chiar organizarea World Butchers’ Challenge în România.
Cea de-a noua ediție a World Butchers’ Challenge a fost câștigată de Franța, urmată de Germania și Australia. Cu 14 națiuni participante și peste 6.000 de spectatori, evenimentul din 2025 a fost cea mai mare ediție de până acum, iar România a demonstrat că are un loc binemeritat în această competiție de elită.
Vasile Petrovan




















