Share
Români inventivi prin Europa; din păcate, în hoție

Români inventivi prin Europa; din păcate, în hoție

La mijlocul acestei luni, patru români au fost condamnați în Belgia pentru că au înșelat compania Brussels Airlines cu aproape 30.000 euro. Ei au primit pedepse cuprinse între nouă luni și doi ani de închisoare – a precizat conform publicația Het Laatste Nieuws.

Cei patru au pus la cale o strategie ingenioasă de a face bani: călătoreau des cu avionul, cumpărând doar bilete ieftine. Imediat ce aeronava decola, ”pasagerii” începeau să cumpere produse duty-free, deși nu aveau bani pe cardurile bancare.  Ei au speculat faptul că, deși calculatorul înregistra vânzările în timpul zborului, acesta era setat în modul avion (flight mode). Astfel că abia după aterizare el făcea comunicările către server, când românii erau deja plecați. De regulă, ei  cumpărau parfumuri scumpe sau ceasuri, pe care apoi le vindeau în România.

Nu se lăcomeau, la un drum făcând cumpărături de câteva sute de euro, ca să nu bată la ochi. Dar până să fie prinși, au făcut ceva zboruri cu Brussels Airlines, din moment ce paguba a ajuns 29.981 de euro, bani pe care compania aeriană se străduie să-i recupereze.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu