Share
Oficial: Fostul parlamentar de Maramureș, Dan Mihalache, noul ambasador al României în Cipru

Oficial: Fostul parlamentar de Maramureș, Dan Mihalache, noul ambasador al României în Cipru

Fostul parlamentar de Maramureș, Sorin Dan Mihalache, va ocupa funcția de ambasador al României în Cipru. Comisiile de specialitate din Parlament au acordat, în unanimitate, avizul favorabil.

Comisiile reunite pentru politică externă și pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților au audiat candidații propuși de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate. Ședința de audieri a fost condusă de senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat. Audierile s-au desfășurat în cadrul unei proceduri mixte, în format virtual și cu o prezență fizică restrânsă, la sediul Senatului.

Persoanele audiate sunt: Nineta Bărbulescu, desemnată pentru Malaezia, Brunei Darussalam; Dan Adrian Bălănescu, desemnat pentru Republica Indonezia, Republica Democrată a Timorului de Est; Dan Sorin Mihalache, desemnat pentru Republica Cipru; Brândușa Ioana Predescu, desemnată pentru Republica Bulgaria; Laura Daniela Popescu, desemnată pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord; Daniela Mariana Țane Sezonov, desemnată pentru India, Republica Maldivelor, Republica Populară Bangladesh, Republica Federală Democratică Nepal; Cristian Istrate, desemnat pentru Federația Rusă; Răzvan Rotundu, desemnat pentru Georgia și Bogdan Mănoiu, desemnat pentru Canada. Cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat avizul favorabil, în unanimitate, pentru cei nouă ambasadori propuși, a anunțat Senatul României.

Dan Mihalache a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București. A deținut, de-a lungul carierei, funcțiile de expert guvernamental, consilier al premierului Adrian Năstase, deputat de Maramureș, europarlamentar, director de strategie al lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, secretar adjunct al PNL, secretar general adjunct al Guvernului, director de strategie al lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale în urma cărora a obținut primul mandat, șef al Cancelariei prezidențiale, dar și ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Dan Mihalache este un iubitor al Maramureșului, având, în perioada în care a fost deputat, domiciliul în Vișeu de Sus.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu