Share
Maramureșul a primit – dar a și dat – premii în SUA, la o gală care a vizat și ridicarea vizelor pentru România

Maramureșul a primit – dar a și dat – premii în SUA, la o gală care a vizat și ridicarea vizelor pentru România

O  mică delegație a Consiliului Județean Maramureș  a reprezentat Maramureșul la Gala “Alianța 2019, de la Washington. În cadrul galei, județului Maramureș i s-a decernat “Premiul de excelență pentru promovarea oportunităților economice și culturale”. Tânărul regizor băimărean  Michael Dolha a prezentat scurtmetrajul “Screening of Hayley”, fiind recompensat pentru activitatea sa de către delegația maramureșeană cu traista și logoul județului.

La secțiunea ”Antreprenorul anului 2019” a fost premiată Anastasia Soare, fondatoarea companiei Anastasia Beverly Hills, iar la secțiunea ”Inovație în business” a fost premiată compania Uipath, ca primul “unicorn românesc” în tech. Premii de excelență pentru promovarea culturii și filmului românesc în Statele Unite, a tradițiilor românești sau pentru documentarea imigrației românești în America au fost acordate Societății culturale româno-americane din Seattle,  Societății pentru limba și cultura română autentică din Chicago și Organizației moștenirea românilor americani din Minnesota. T

Prezent la eveniment, fostul ambasador al SUA la București și unul din fondatorii Alianței Americano-Române, James Rosappepe, a primit și el în dar însemnele Maramureșului, despre care a spus că a rămas ca un loc special în sufletul său.

Organizația Alianța Americano-Română a lansat două inițiative menite să îmbunătățească pe viitor viața românilor din țară, dar și din diaspora: campania “Census US 2020”, susținută și de artista Paula Seling, și ridicarea vizelor pentru români – “Visa Waiver for Romanians”.

 

Lasă un comentariu