Share
“Fete de l’Europe” cu pecete moroșenească (GALERIE FOTO)

“Fete de l’Europe” cu pecete moroșenească (GALERIE FOTO)

Delegația maramureșeană prezentă la Ziua Europei în Luxemburg i-a uimit pe cei care au poposit în Place d’Armes cu un program artistic de excepție și standuri cu delicii culinare românești. Pe 9 mai, Maramureșul a prezentat Europei tradițiile sale, muzica, dansul, bucătăria autohtonă și meșteșugurile din bătrâni, în cadrul evenimentul “Fete de l’Europe”.

Recitalul artiștilor Florentina și Petre Giurgi, alături de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, a deschis programul evenimentului european.  La rândul lor, dansatorii maramureșeni au reușit să mobilizeze întregul public prezent în Place d’Armes, impresionat de sunetul taragotului lui Dumitru Dobrican. Sute de oameni s-au prins în horă. Ducu Bertzi a susținut un recital îndelung aplaudat de românii din diaspora prezenți la eveniment.

Sute de oameni au vizitat standurile Maramureșului amenajate în Place d’Armes gustând din produsele culinare tradiționale și admirând standurile meșterilor populari Maria Zapca, Daniel Leș și Dumitru Pop Tincu. Unii turiști au încercat să învețe pașii de dans ai “învârtitelor” românești. La standul României prin care se promova Campionatul European  de Fotbal din 2020, fostul mare fotbalist Gică Popescu a făcut poze cu fanii și a dat autografe, invitându-i să viziteze țara noastră.

Lasă un comentariu