Share
Dezvăluiri despre un fost președinte: când era vorba de amante era de o ”punctualitate cronometrică”

Dezvăluiri despre un fost președinte: când era vorba de amante era de o ”punctualitate cronometrică”

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac, care s-a stins săptămâna trecută la vârsta de 86 de ani, a avut mai multe relaţii extraconjugale, potrivit ziarului spaniol ABC – relatează Agerpres.

Daniel Le Conte, unul dintre oamenii de încredere ai lui Chirac timp de decenii, a povestit într-o carte pasiunea pe care o avea fostul preşedinte pentru femei: tinere, mai puţin tinere, singure, căsătorite, văduve… „Ziariste, actriţe, militante sau politiciene cu funcţie de ministru, Chirac era un cuceritor formidabil. Avea un apartament, un bârlog unde îşi dădea întâlnire, într-un ritm căruia cu greu îi ţineam pasul”, a relatat el.

Unul dintre şoferii lui Jacques Chirac, din vremea când acesta era primar al Parisului şi până a devenit şef al guvernului, a povestit despre „punctualitatea cronometrică” a acestuia în chestiuni amoroase: „Când avea întâlnire cu o doamnă, era de o punctualitate foarte riguroasă. Trebuia dus şi adus la oră exactă. Erau incluse aventura şi duşul, cu o precizie ce nu lăsa loc la o întârziere de nici măcar cinci minute”, a povestit acesta.

Dintre relaţiile extraconjugale, renumită a fost legătura pe care Jacques Chirac a avut-o cu Claudia Cardinale, în momentele sale de glorie, când devenise deja ocupantul Palatului Elysee. Se spune că în noaptea tragicului accident de la Paris al prinţesei Diana, prim-ministrul de de atunci, Lionel Jospin, a încercat să îl contacteze pe preşedintele Chirac, pentru a-l informa despre accident. Însă nimeni nu l-a putut contacta în acea noapte pe preşedintele Republicii Franceze. Jacques Chirac nu era la Palatul Elysee, de unde soţia sa, Bernadette, nu a putut da informaţii despre locul în care se afla soţul ei. Laumond, un alt confident şi om de încredere al lui Jacques Chirac, crede că acesta se afla în compania actriţei Claudia Cardinale, în apartamentul pe care vedeta italiană îl avea la Paris. Claudia Cardinale a negat tot timpul acest lucru, nu însă şi relaţia sa cu Jacques Chirac.

Lasă un comentariu