Share
Cinci miliarde de dolari, amenda propusă pentru Facebook

Cinci miliarde de dolari, amenda propusă pentru Facebook

Autoritatea americană în domeniul concurenţei (FTC) a verificat informațiile conform cărora  compania londoneză de consultanţă politică, Cambridge Analytica ar fi obţinut în mod necorespunzător datele a circa 87 de milioane de utilizatori Facebook din SUA. Cambridge Analytica a folosit aceste date pentru campania prezidenţială din 2016 a lui Donald Trump..

Ancheta FTC a scos la iveală încălcarea de către gigantul social media a normelor privind protecţia datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori – a informat presa americană -, iar membrii  ei au votat săptămâna trecută în favoarea unui acord de înţelegere (3 voturi pentru, 2 voturi împotrivă). Acordul prevede că urmează ca Facebook să fie amendată cu 5 miliarde de dolari, sumă ce reprezintă cea mai mare amendă impusă vreodată de FTC unei companii din domeniul tehnologiei. Amenda reprezintă un sfert din profitul anual al companiei.

Ministerul Justiţiei din SUA va analiza acest acord, dar de obicei nu intervine pentru a schimba deciziile luate de FTC – consemnează presa din SUA.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu