Share
Viseu – un singur nume, două țări și o colaborare Maramureș-Portugalia (GALERIE FOTO)

Viseu – un singur nume, două țări și o colaborare Maramureș-Portugalia (GALERIE FOTO)

Coregraful Romulus Neagu e un artist român ce locuiește în orașul Viseu din Portugalia. Atras de similitudinea de nume, și- a propus să creeze o punte artistică între Viseul (fără diacritică) portughez și Vișeul (de Sus) din Maramureș. Coregraf fiind, a optat pentru arta dansului și a mișcării, dar și pentru alte forme contemporane de spectacol. Și-a ales Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus, ca partener al proiectului. În prima etapă a acestuia, săptămâna trecută Romulus Neagu a luat un puls  al locurilor de aici – cu istoria, tradițiile și legedele lor -, s-a întâlnit cu tineri din Vișeu și a pus  de un prim workshop de mișcare, ce s-a bucurat de o bună primire și participare.

Coregraful Romulus Neagu s-a stabilit în Portugalia în 1999

Romulus Neagu a absolvit cursurile Liceului de Coregrafie Floria Capsali din București. Apoi a aprofundat studiul dansului contemporan cu Christine Bastin, Dominique Bagouet, Karine Saporta, Thiery Bae, Héla Fattoumi & Éric Lamoureux, Jeremy Nelson și Joseph Nadj. În 1997 beneficiază de o rezidență coregrafică  în Lisabona. În 1999 se stabilește în Portugalia și până în 2011 este interpret în Companhia Paulo Ribeiro, participând de asemenea și în diverse proiecte.

Este artist asociat al Teatro Viriato-Viseu și fondatorul și directorul Asociației Culturale INTRUSO, un proiect de creație și intervenție artístică. Are o bogată activitate pedagogică  în domeniul dansului, creând diferite proiecte pentru grupuri specifice, comunități de imigranți, persoane cu handicap și grupuri școlare.

Foto:@romulus.neagu

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu