De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 10 minute în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 30 minute în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 42 minute în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 1 oră în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 5 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 5 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 5 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 6 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 6 ore în urmă
Ce spectacole puteți vedea la Teatrul Muncipal Baia Mare în acest weekend - 7 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu
Vineri, 9 ianuarie, elevii clasei a IX-a G de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, coordonați de bibliotecara Anamaria Bonta, au desfășurat la Compartimentul Împrumut carte pentru adulți, din cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, o activitate dedicată marelui poet Mihai Eminescu. Aceasta a făcut parte din Proiectul educațional „Valori culturale naționale românești: specificitate locală”. Scopul activității a fost acela de a promova creaţia de inspirație populară a marelui poet.
Elevii au citit poezii și citate din diferite opere eminesciene și au discutat pe marginea unei prezentări Power Point realizată de doamna bibliotecar. Tinerilor le-au fost prezentate și o selecție de cărți despre viața și opera lui Mihai Eminescu, semnate de autorii maramureșeni: Săluc Horvat, Gheorghe Glodeanu, Cornel Munteanu, Terezia Filip și Mugur Voloș.
Prin această întâlnire, elevii au celebrat și promovat moștenirea culturală lăsată de marele poet național al României, descoperind profunzimea creațiilor acestuia. Astfel de activități au menirea de a îmbogăți educația tinerilor, inspirându-i să prețuiască și să continue pe mai departe tradiția literară.
Lăcrimioara ZOTA