O nouă modalitate de a batjocori seniorii - 46 minute în urmă
Băimăreancă agresată într-un hotel din Turcia după ce a cerut o cameră decentă - 51 minute în urmă
Concertul de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” poate fi văzut în această sâmbătă pe Trinitas TV - 1 oră în urmă
Lansare de carte: „Alecsiu Latiș – o viață de mărturisire, slujire și apostolat la Baia Mare” - 3 ore în urmă
Program special de vizitare la Muzeul Satului Baia Mare în perioada Sărbătorilor Pascale - 3 ore în urmă
Locuri de muncă în străinătate - 3 ore în urmă
Artistul fotograf băimărean Tudorel Ilie a vernisat expoziția „COMORILE ROMÂNIEI din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO” în orașe importante din Spania - 3 ore în urmă
Atelierele „Șezătoare în Postu’ Mare” au ajuns la copiii din Fântânele și Inău - 4 ore în urmă
”Vigilența face diferența” – o campanie de prevenire a propagării informațiilor false în mediul online - 4 ore în urmă
”Mecanisme interzise” la Galeria de Artă - 4 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu
Vineri, 9 ianuarie, elevii clasei a IX-a G de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, coordonați de bibliotecara Anamaria Bonta, au desfășurat la Compartimentul Împrumut carte pentru adulți, din cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, o activitate dedicată marelui poet Mihai Eminescu. Aceasta a făcut parte din Proiectul educațional „Valori culturale naționale românești: specificitate locală”. Scopul activității a fost acela de a promova creaţia de inspirație populară a marelui poet.
Elevii au citit poezii și citate din diferite opere eminesciene și au discutat pe marginea unei prezentări Power Point realizată de doamna bibliotecar. Tinerilor le-au fost prezentate și o selecție de cărți despre viața și opera lui Mihai Eminescu, semnate de autorii maramureșeni: Săluc Horvat, Gheorghe Glodeanu, Cornel Munteanu, Terezia Filip și Mugur Voloș.
Prin această întâlnire, elevii au celebrat și promovat moștenirea culturală lăsată de marele poet național al României, descoperind profunzimea creațiilor acestuia. Astfel de activități au menirea de a îmbogăți educația tinerilor, inspirându-i să prețuiască și să continue pe mai departe tradiția literară.
Lăcrimioara ZOTA
