Share
Vremea încă este frumoasă: Sfaturile jandarmilor maramureşeni pentru iubitorii de natură şi doritorii de excursii pe traseele turistice din tot judeţul nostru!

Vremea încă este frumoasă: Sfaturile jandarmilor maramureşeni pentru iubitorii de natură şi doritorii de excursii pe traseele turistice din tot judeţul nostru!

Vremea încă este frumoasă! Sfaturile jandarmilor maramureşeni pentru iubitorii de natură şi doritorii de excursii pe traseele turistice din tot judeţul nostru!

A venit toamna, anotimp care aduce pe traseele montane de pe raza județului nostru mulți iubitori ai naturii, cu mai multă sau mai puțină experiență în ceea ce privește parcurgerea traseelor turistice.

Muntele este superb în lunile de toamnă, chiar dacă vremea nu mai este la fel de prietenoasă ca în lunile de vară. Condițiile meteo atât de schimbătoare pot face ca o simplă drumeție de o zi pe munte să fie ceva mai riscantă decât o drumeție de trei zile în timpul verii, arată reprezentanţii IJJ Maramureş.

Pentru evitarea producerii unor situații nedorite, Jandarmeria Montană face următoarele recomandări:
-documentați-vă asupra itinerarului pe care doriți să-l parcurgeți, asupra marcajelor, prognozei meteo;
-în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a le fotografia sau pentru a le hrăni;
– echipați-vă corespunzător zonei montane;
– nu distrugeți semnele de orientare turistică de pe trasee;
– nu lăsați în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate;
– evitați zonele aglomerate, protejați-vă sănătatea respectând regulile de protecţie şi distanţare impuse în această perioadă, mai arată reprezentanţii IJJ Maramureş.

În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere sprijinul jandarmilor în mod direct sau apelați în cel mai scurt timp numărul unic de urgență 112, mai arată reprezentanţii IJJ Maramureş.

C.Ţ.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu