Share
Vreme caracteristică de iarnă: Zăpada în Maramureș va înregistra și azi o creștere semnificativă! Acum, două atenționări meteorologice, în vigoare!

Vreme caracteristică de iarnă: Zăpada în Maramureș va înregistra și azi o creștere semnificativă! Acum, două atenționări meteorologice, în vigoare!

Vreme caracteristică de iarnă: Zăpada în Maramureș va înregistra și azi o creștere semnificativă! Acum, două atenționări meteorologice, în vigoare!

Au cazut precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare pe parcursul noptii in judet. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Sunrt sectoare de drumuri nationale, care au partea carosabila acoperita cu un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si au imprastiat 131 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este, de asemenea, acoperit partial cu un strat de zapada framantata care masoara, pe alocuri, pana la 1 cm, in zona de munte, respectiv zonele Cavnic si Targu Lapus. Angajatii SC Drumuri si Poduri au actionat cu 38 utilaje si au raspandit 994 tone de material antiderapant.

49 cm la Iezer

Cerul este acoperit. In zona joasa cad precipitatii mixte (lapovita si ninsoare). La munte ninge. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul sufla slab, la moderat cu intensificari temporare la munte. Izolat in zonele joase se semnaleaza ceata. Stratul de zapada msura 49 cm la statia meteo Iezer, 16 cm la Cavnic si in Pasul Gutai, 15 cm la Moisei, 13 cm in Baia Borsa, Baiut si Leordina, 12 cm la Grosii Tiblesului, 11 cm la Valea Viseului si Firiza, 8 cm la Ocna Sugatag, 5 cm la Targu Lapus, 4 cm la Sighetu Marmatiei, 3 cm in Baia Mare. Se actioneaza cu utilaje si material antiderapant pe sectoarele de drumuri publice. CJSU recomanda conducatorilor auto sa conduca cu pridenta, sa isi adapteze viteza la conditiile de trafic si cele meteorologice, sa pastreze o distanta de siguranta intre vehicule, sa nu bruscheze comenzile autovehiculelor, foloseasca frana de motor pentru a incetini autovehiculele, sa evite depasirile inutile, sa nu depaseasca coloanele de autovehicule stationate si sa permita accesul utilajelor de deszapezire. Reamintim de obligativitatea echiparii vehiculelor cu anvelope de iarna.

Coduri galbene până vineri

Prognoza meteorolologica prevede pentru urmatoarele ore la nivelul judetului caderi temporare de precipitatii sub forma de zapada. In zonele joase precipitatiile vor fi mixte, lapovita si ninsoare. Vremea va fi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare si trecator sub forma de lapovita si ploaie. La munte va ninge. Pe arii restranse, la munte cantitatile de apa vor depasi 10…15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu unele intensificari ziua iar in zona montana inalta cu viteze la rafala de peste 60…70 km/h viscolind ninsoarea sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1-2 si 3-4 grade, iar cele minime intre -4, -3 si -2, -1 grad/ grade. Vom avea în vigoare și două atenționări meterologice, două coduri galbene, ambele în intervalul 1 februarie, ora 10.00 – 3 februarie, ora 10.00. Primul are ca fenomene vizate ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte. În intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută. Al doilea are ca fenomene vizate intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia. Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h. Notă: intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie arată că va actualiza prezentul mesaj.

ACTUALIZARE AMIAZĂ CJSU MARAMUREȘ – Actualizare practicabilitate sectoare drumuri nationale. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed, cu exceptia DN18, in Pasul Gutai, unde pe partea carosabila se gaseste depus un strat de zapada framantata care masoara, pe alocuri, intre 1-2 cm, respectiv DN18, in Pasul Prislop, unde intre km150 si km181, partea carosabila este acoperita de un strat de zapada framantata, cu grosimea pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 28 de utilaje si au imprastiat 181 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, ninge in zona de munte, iar in zonele joase precipitatiile sunt mixte (ploaie si lapovita). Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Vantul sufla, slab la moderat, cu intensificari in zona de munte.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu