Share
Veste bună: Șapte autobuze electrice vor circula pe străzile din municipiul Sighetu Marmației. Sunt produse de polonezii de la Solaris

Veste bună: Șapte autobuze electrice vor circula pe străzile din municipiul Sighetu Marmației. Sunt produse de polonezii de la Solaris

Șapte noi autobuze electrice vor intra în flota de transport în comun a municipiului Sighetu Marmației, a anunțat Ministerul Dezvolării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Întrucât termenul de depunere a contestațiilor a expirat și nu s-au primit contestații, urmează să fie încheiat contractul de furnizare pentru 7 loturi.

În fapt, transportul public de călători din municipiile Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Pitești se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către MDLPA, a procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 131 de autobuze electrice de circa 12 metri, operabile în condiții de deal, a anunțat ministerul de resort.

„Municipiul nostru va beneficia de 7 autobuze electrice, 2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă, ofertantul câștigător fiind S.C.Solaris Urbino Electric nE12 (Polonia), iar valoarea contractului este de 18.064.200 lei, fără TVA. Finanțarea proiectului este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritara 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile””, a anunțat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Conform informațiilor existente, cele 7 autobuze achiziționate vor circula în municipiul Sighetu Marmaţiei pe rutele de transport public numele 1, 3 şi 5.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu