Share
Un chip angelic: Portretul unei tinere din Maramureș, transformat în „viral de septembrie”. Cine este protagonista și cine este fotograful (FOTO)

Un chip angelic: Portretul unei tinere din Maramureș, transformat în „viral de septembrie”. Cine este protagonista și cine este fotograful (FOTO)

Portretul unei tinere din Maramureș face înconjorul lumii și este apreciat de mii de oameni. Acest lucru se datorează unui fotograf român, care și-a propus să realizeze un manifest, dovedind că frumusețea naturală poate fi găsită oriunde pe glob.

Fotograful se numește Mihaela Noroc, are 35 de ani și este din București. A moștenit iubirea pentru culori de la tatăl ei, pictor. A descoperit fotografia la vârsta de 16 ani, iar la 27 ani a renunţat la slujba pe care o avea în România şi a plecat într-o călătorie în jurul lumii, care a durat 15 luni, timp în care a descoperit şi a imortalizat chipuri autentice şi interesante ale femeilor din 37 de ţări, alcătuind astfel „Atlasul frumuseţii”.

După ce proiectul său a fost un real succes pe mapamond, Mihaela Noroc a decis să îl continue. Așadar, ea călătorește și surprinde frumusețea naturală din întreaga lume, arătând diversitatea planetei noastre prin portrete de femei. “Atlasul frumuseții este un proiect despre diversitatea planetei noastre prezentat prin portrete de femei. Sunt fotograf român și de acum aproape 3 ani călătoresc în jurul lumii cu rucsacul și camera foto. În această călătorie fotografiez femei naturale înconjurate de mediul lor. Până acum am vizitat peste 50 de țări. Astăzi Atlasul frumuseții este unul dintre cele mai populare proiecte foto din lume. Are comunități puternice pe Facebook și Instagram, în timp ce blogul său Tumblr a fost al treilea cel mai viral în 2015. Când am început proiectul în 2013 nu mi-am imaginat că 3 ani mai târziu voi vorbi despre el în direct, la CNN sau la Super Soul Sunday de la Oprah Winfrey. BBC, The Guardian, TIME, Huffington Post, Business Insider, Forbes, Spiegel, Corriere della Sera sunt doar câteva alte mijloace media care au prezentat proiectul și mi-au arătat lumii fotografiile. Prin fotografia mea vreau să surprind acel sentiment de căldură și seninătate care vine din ochii unei femei și care poate echilibra uneori negativitatea pe care o vedem în mass-media. Mulți oameni din întreaga lume se confruntă cu discriminare doar pentru că au o anumită culoare, religie, etnie sau pentru că sunt femei. Cred că frumusețea este diversitate și ne poate învăța să fim mai toleranți. scopul meu este să continui mulți ani și să captez frumusețea în toate țările globului, dacă este posibil, făcând acest Atlas o inspirație pentru toate femeile care încearcă să fie ele însele, naturale și autentice”, a explicat Mihaela Noroc pe pagina sa de socializare.

În urmă cu mai puțin de 7 zile, românca a postat o fotografie surprinsă în Maramureș, care s-a viralizat imediat. “Gabriela este din Maramureș, regiune din nordul României renumită pentru tradițiile sale. A plecat din satul natal pentru a studia fizioterapia, dar din când în când se întoarce acasă unde o așteaptă părinții și hainele tradiționale. Acolo am fotografiat-o în iulie, lângă poarta bisericii. În această regiune toate femeile se îmbracă în mod tradițional când participă la biserică și asta e atât de rar în lumea modernă. Una dintre misiunile mele cu Atlasul Frumuseții este să demonstrez că tradițiile și progresele pot coexista, pentru a încuraja oamenii să-și prețuiască cultura, învățând și despre alte culturi ale lumii. Pentru că conservarea a ceea ce este valoros din trecut înseamnă un viitor mai bun”, a relatat Mihaela povestea fotografiei.

Portretul a generat o mulțime de reacții pozitive. “Ce fotografie frumoasă și angelică. Arată ca o zeiță a inocenței și purității. Este absolut fascinant portreul. Felicitări pentru delicatețe și pentru fotografia aceasta pură”, a scris Alina Mount din Bacău. “Absolut minunat! Sunt de acord cu tine în conservarea lucrurilor fruoase din trecut pentru un viitor mai bun”, a fost de părere Chris Lafargue-Bonet din Franța. “Atât de minunat! E genul de frumusețe care îmi amintește de Miss World. Naturală, pură și care nu a fost coruptă de standardele civilizației moderne”, a punctat și Nadica Garčević din Serbia. Subscriem acestor opinii, menționând faptul că nu este pentru prima dată când o maramureșeancă devine vedetă în proiectului Mihaelei Noroc.

În 2015, portretul unei tinere din regiunea noastră devenit viral după publicarea Atlasului Frumuseții.

Cel mai probabil, și Gabriela, vedeta de acum a fotografiei Mihaelei Noroc, își va găsi locul în continuarea proiectului.

DirectMM.ro

Foto – The Atlas of Beauty / Facebook

Lasă un comentariu