Share
Voucherele de vacanță – pe card

Voucherele de vacanță – pe card

Voucherele de vacanţă vor fi acordate pe card, renunţându-se la variantele pe hârtie, iar pentru lunile de extrasezon ar putea fi acordate vouchere cu o valoare mai mare, de 2.080 de lei, potrivit lui Adrian Voican, vicepreşedinte al Federaţiei asociaţiilor de promovare turistică din Romania, citat de Agerpres.

Acesta a participat, luni, la sediul Ministerului Turismului, la şedinţa Colegiului de Conducere al Consiliului Consultativ al Turismului.

„Voucherele de vacanţă – pe care eu le consider un plan Marshall al turismului românesc – am cerut şi ministrulului Bogdan Trif (ministrul Turismului – n.r.), a promis că va consfinţi printr-o ordonanţă de urgenţă prelungirea aplicării lor dincolo de 2020, chiar pentru 5 sau 10 ani. Am mai stabilit că cele 4 luni de extrasezon care vor beneficia de vouchere cu valoare mai mare, respectiv 2080 lei, vor fi aprilie, mai, octombrie şi noiembrie. Şi că acordarea lor se va face pe card, renunţându-se la variantele pe hârtie”, scrie Voican pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întâlnirii de la Ministerul Turismului s-a votat şi pentru adoptarea unei scheme de ajutor de minimis pentru agenţiile de turism care aduc turişti străini cel puțin 5 nopţi în România, respectiv 50 euro/turist.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu