Share
Din doi turiști maghiari rătăciți în munți: unul a fost localizat azi noape, celălat abia azi pe la prânz

Din doi turiști maghiari rătăciți în munți: unul a fost localizat azi noape, celălat abia azi pe la prânz

Un grup de turiști maghiari se aflau în drumeție în Munții Rodnei. Ieri după masă, s-au despărțit de grup – și apoi s-au rătăcit – doi turiști: unul de 58 de ani și celălalt de peste 70 de ani. Dispariţia lor a fost remarcată miercuri seara, în jurul orei 20,00, când grupul din care făcea parte a ajuns la telescaunul de la Borşa. La căutarea lor au participat Salvamont Borsa și Salvamont Bistrița, ISU, Jandarmi, Poliție și rangerii de la Parcul Național. Căutările nocturne au condus la  localizarea turistului de 58 ani, care a coborât în Rodna.

Turistul de peste 70 de ani, care era și mai slab echipat, încă nu a fost găsit. Căutările sunt îngreunate de condițiile meteorologice: ceața care reduce vizibilitatea la câțiva metri, precum și un plafon foarte jos de nori, care face imposibilă utilizarea elicopterului. Echipa Salvamont Maramureș se deplasează în Borșa, pentru a prelua coordonarea și organizarea intervenției de căutare a turistului dispărut.

 

ACTUALIZARE. Echipa Salvamont Borșa,  aflată în Șaua Gărgălău a confirmat  confirma ca turistul de 70 de ani a fost găsit în viată, este stabil si  a fost transportat la baza muntelui, unde îl șsteptau echipele medicale pentru evaluare.

 

Foto: arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu