Share
S-au schimbat șefi la drumul Baia Mare – Târgu Lăpuș, nu și starea de lucruri

S-au schimbat șefi la drumul Baia Mare – Târgu Lăpuș, nu și starea de lucruri

Brambureala de la reabilitarea drumului Baia Mare –Târgu Lăpuș a ajuns și la urechile șefilor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Dar numai după ce în spațiul public s-a vehiculat ideea unei blocări a drumului de către șoferii exasperați de starea drumului și de faptul că nu se mai lucrează pe DN 18. Așa a apărut un comunicat de presă al CNAIR – și e de apreciat reacția promptă -,  în care se precizează că directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, ”a dispus astăzi (ieri – n.n.) intervenția de urgență a DRDP Cluj pe DN 18B, după ce a constatat o gestionare defectuoasă a lucrărilor de întreținere pe sectorul de drum Baia Mare – Târgu Lăpuș, aflat pe raza Secției de Drumuri Naționale – Baia Mare”.

“ Vreau ca mâine să văd acolo primele camioane cu asfalt și vreau să tratați serios aceste lucrări. Este inadmisibil să lăsați un drum să ajungă în starea asta!”  – i-a transmis Narcis Neaga, lui Radu Băruță, directorul regionalei Cluj. Degeaba vrea așa ceva directorul general al CNAIR, azi dimineață nu era nici urmă de camioane sau de lucrători la drum. Nici măcar de autodeclaratul supervizor al lucrărilor la acest drum, președintele CJ, Gabriel Zetea.  Iar  Narcis Neaga trebuie să le ceară subordonaților nu doar să lucreze, ci să-și facă treaba bine. Inclusiv în ce privește racordurile cu drumurile comunale sau cu accesul în gospodăriile oamenilor.

Directorul general ar trebui să afle că mulți localnici nu mai pot intra cu mașina în curtea proprie și o lasă pe unde pot. Ar mai trebui să știe că subordonații săi au scos din circuit niște drumuri comunale, creând față de acestea diferențe bruște de nivel de 30-50 cm, numai bune să-ți rupi mașina. Și că sunt situații în care oamenii au făcut eforturi personale, aducând nisip și pietriș ca să creeze o fâșie pe care să poată urca pe DN 18. Localnicii acceptă  ideea că un șantier înseamnă și deranj, dar nu pot accepta și indolența de a părăsi lucrările atâta vreme, lăsându-i cu deranjul pe cap.

Deocamdată, directorul general a luat decizii administrative: a cerut suspendarea imediată din funcție și cercetarea disciplinară a șefului Secției de Drumuri Naționale – Baia Mare, Loghin Mateiaș. Atribuțiile sale au fost preluate de adjunctul Mircea Pop. Iar directorul regional Radu Băruță a fost avertizat că va fi destituit din funcție în cazul în care nu înțelege să își ia în serios atribuțiile.

Dar camioanele de asfalt nu au apărut azi, așa cum dorea directorul general al CNAIR. Nici muncitorii. Poate că e o superstiție la mijloc, fiind vorba de o zi de 13  (A. G.).

Lasă un comentariu