Share
Peste 2.000.000 de euro pentru sediul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei

Peste 2.000.000 de euro pentru sediul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei

La Judecătoria Sighetu Marmaţiei au fost demarate, în cursul acestei luni, ample lucrări de reparaţii capitale, consolidare, restaurare, extindere şi modernizare. Acestea se execută în baza unui proiect elaborat şi avizat în perioada 2014-2017. Procedura simplificată de achiziţie publică – demarată la începutul acestui an  – s-a încheiat în 9 octombrie. Lucrările sunt realizate de S.C. Axa Reconst SRL. Sighetu Marmaţiei, se vor întinde pe o perioadă de 24 de luni şi vor avea un cost total de 9.687.355,25 lei (aproximativ  2.077.000 de euro).

Iată principalele punctele prevăzute în proiect:

  • consolidarea structurii de rezistenţă a clădirii;
  • repararea structurii de lemn a acoperişului şi înlocuirea învelitorii de tablă cu una de ţiglă ceramică;
  • crearea unei pasarele de trecere între cele două corpuri de clădire, care să permită accesul direct la sălile de judecată pentru personalul instanţei şi deţinuţi;
  • amenajarea zonei destinate deţinuţilor şi crearea unei intrări separate;
  • crearea unei noi intrări în imobil, dinspre strada Corneliu Coposu, care va fi destinată exclusiv publicului;
  • amenajarea curţii şi crearea unor locuri de parcare;
  • amenajarea demisolului şi mutarea arhivelor instanţei la acest nivel;
  • montarea unui ascensor;
  • crearea a două grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități;
  • renovarea sălilor de şedinţă şi a birourilor;
  • renovarea şi restaurarea sălii vechi de şedinţă.

Imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Sighetu Marmației, cunoscut sub denumirea de „Tribunalul vechi”, este – alături de Primăria Municipiului – monument istoric, figurând pe Lista Monumentelor Istorice din Judeţul Maramureș cu codul MM-II-m-A-04689. Având în vedere valoarea de patrimoniu a clădirii, pentru realizarea lucrărilor de restaurare s-au efectuat un studiu de istoria artei şi o cercetare de parament, ultima în scopul determinării cromaticii şi decorațiilor murale originale din spațiile reprezentative ale clădirii.Lucrarea se realizează cu avizul Ministerului Culturii.

 

Lasă un comentariu