Share
Pagube de 3.863.000 lei produse de ploile torențiale din luna iulie (VIDEO)

Pagube de 3.863.000 lei produse de ploile torențiale din luna iulie (VIDEO)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat în ședință centralizatorul pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase în luna iulie, pe raza județului Maramureș. În luna iulie, ploile torențiale au produs pagube în mai multe  localități din Maramureș.

Deocamdată s-a făcut centralizarea acestora în 16 localități, de pe raza a nouă unități administrativ-teritoriale: Cicârlău, Desești, Dragomirești ,Groși, Coaș,  Repedea, Șomcuta Mare, Ulmeni, și  Vișeu de Sus.
Pagube produse. Șuvoaiele de apă au afectat un km de drum județean, 21,3 km de drumuri comunale, trei km de drumuri forestiere și aproximativ 16 km de străzi și ulițe ● Torenții de pe versanți au distrus un pod, au avariat trei podețe și au afectat o apărare de mal ● Au fost inundate 6 ha de teren agricol și 12 ha de livezi. Situația va fi transmisă la nivel central în vederea alocării de resurse financiare din fondurile guvernamentale aflate la dispoziție pentru înlăturarea efectelor produse de situații de urgență. Sunt  în evaluare pagubele produse de fenomenele meteorologice periculoase la Cavnic, Valea Chioarului, Groșii Țibleșului și Borșa.

Lucrări ce trebuie executate în regim de urgență

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au validat lista punctelor critice de pe cursurile de apă care necesită executarea în regim de urgență a lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor. Acestea sunt:  frontul de captare de la Crăciunești ● amenajarea malurilor râului Săsar în localitățile Baia Mare și Baia Sprie ● amenajarea râului Firiza pe tronsonul din aval de barajul Berdu ● amenajarea Văii Seinel ● regularizare  Valea Neagră ● amenajarea râului Iza în zona cartierului Câmpu Negru din Sighetu Marmației ● amenajarea râului Ruscova în localitățile Repedea, Ruscova și Poienile de Sub Munte ● amenajarea râului Vișeu în  localitățile Petrova și Vișeu de Sus ● lucrări de regularizare a pârâului Băleasa din  Săliștea de Sus.
Lista cu aceste obiective a fost transmisă pentru alocarea de fonduri, în vederea continuării lucrărilor și promovării de investiții pe cursurile de apă din Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu