Share
Licitație de tablouri în Borșa, cu ecouri în Italia

Licitație de tablouri în Borșa, cu ecouri în Italia

O licitaţie de artă inedită a avut loc la mijloc de gustar în Borşa, eveniment la care 46 de copii membri ai Cercului de pictură “Magia culorii” şi-au expus lucrările spre vânzare. Sunt multe motivele pentru care oraşul Borşa este cunoscut în ţară şi în străinătate: de la peisajele fabuloase ce atrag turiștii, până la explozia de nunţi din luna august, când borşenii din străinătate, veniți în concediu, își pun pirostriile.  Un element de noutate, dar care tinde să se permanentizeze şi să devină un punct de atracţie pentru turişti,  îl constituie licitaţia organizată de Cercul de pictură „Magia culorii”, coordonat de pictoriţa Irina Doce.

Acum s-a finalizat și bilanțul acțiunii. Din cele 95 de lucrări ale micilor pictori borşeni, expuse spre vânzare în prezenţa unui public numeros, 60 au fost vândute cu sume cuprinse între 150 şi 500 lei. Banii obţinuţi vor fi folosiţi de copii pentru a-şi cumpăra vopsele şi materiale pentru viitoarele lor lucrări. Cum, în această perioadă, numărul turiştilor care vizitează Borşa este foarte mare, unii dintre ei s-au aflat în sala în care a avut loc evenimentul. ”Mulţi dintre ei au fost impresionaţi, spunând că vor să mai vină şi anul viitor la un asemenea eveniment. Dorim ca această expoziţie, urmată de licitaţie, să devină un obicei. Pentru copiii membri ai Cercului de pictură este un eveniment special, iar pentru noi este un mod de a ne promova şi de a ne face cunoscuţi în lume. Pentru copiii pe care îi coordonez a fost o seară magică, mai ales că s-a finalizat cu un foc de artificii, ca un fel de încununare a muncii lor” – a precizat Irina Doce.

În cadrul aceluiaşi eveniment, pictoriţa Irina Doce a donat oraşului Borşa o lucrare, care va fi amplasată la Centrul Turistic Borşa,  reprezentând eclipsa din 27 iulie, văzută de pe vârful Pietrosu. Acest fapt n-a trecut neobservat de către  artiştii fotografi, unul dintre ei fiind italianul Valerio Minato care, pe pagina sa de socializare, dedicată fotografiei, vorbeşte despre lucrarea Irinei Doce și despre cercul de pictură din Borșa.

Dana G. BUZURA

Lasă un comentariu