Share
Lăsatu’ Secului în an centenar la Cupşeni

Lăsatu’ Secului în an centenar la Cupşeni

Duminică, 11 noiembrie, de la ora 13.00, în curtea Şcolii gimnaziale din Cupşeni, primăria organizează evenimentul „Lăsatu’ secului în an centenar la Cupşeni”.

”Am optat pentru ultima duminică dinainte de Lăsatu’ Secului, tocmai ca să poată lumea să închine un pahar cu palincă. Va fi  și un moment artistic, cu ce avem noi în comună. Vă veți bucura de regalul  folcloric oferit de ansamblurile folclorice din comuna Cupșeni. Vom înmâna cu inima deschisă și cu bucurie diplome de apreciere seniorilor care au reușit să ne arate că poți trăi frumos și curat și după împlinirea venerabilei vârste de 90 de ani” – a detaliat primarul Laura Butcure.

Astfel, autoritățile locale vor să împuște doi iepuri cu un singur foc: să cinstească atât Lăsatu’ Secului, cât și  100 de ani de la Marea Unire. Cum se poate reuși acest lucru se arată chiar în invitația oficială: ”Vom degusta împreună din bucate alese și ne vom gândi cu nostalgie la cei care, în urmă cu 100 de ani, au făcut posibil ca dezideratul de secole al poporului român – Unirea – să devină un vis realizabil”.  O abordare cu adevărat centenară.

Lasă un comentariu