Share
La Sighet, Gheorghe I. Brătianu oferă lecții și de dincolo de moarte

La Sighet, Gheorghe I. Brătianu oferă lecții și de dincolo de moarte

În perioada 15-18 noiembrie, la Sighet s-a derulat a  XI-a ediție a Școlii Politice “Gheorghe I. Brătianu”. Au participat peste 170 de tineri liberali din toată țara, care au dorit să marcheze simbolic și sărbătoarea Centenarului și care au vizitat Cimitirul Săracilor(vezi foto), unde dăinuie mari personalități ale românilor, exterminate de comuniști.

În cadrul seminariilor a fost invitat și un fost deținut politic de la Sighet, Petru Codrea, care a povestit despre experiența lui din detenție. Gheorghe Mihai Bârlea le-a vorbit celor prezenți despre personalități marcante ale partidului și despre maramureșenii care au participat la Marea Unire.

”Venind la Sighet, tinerii își pot face o imagine despre ceea ce a însemnat această perioadă de tristă amintire. Este de ajuns să vadă Memorialul. Vor pleca acasă și vor împărtăși apropiaților ceea ce au aflat și văzut la Sighet. Trebuie să conștientizăm faptul că democrația este foarte fragilă. Democrația trebuie apărată în fiecare zi” –  a spus președintele partidului, Ludovic Orban, prezent la evenimentul organizat de TNL Maramureș și TNL Sighet.

Lasă un comentariu