Share
La Rogoz, un balon a aterizat într-o livadă, iar cei din nacelă au primit o traistă cu mere de la proprietară (VIDEO)

La Rogoz, un balon a aterizat într-o livadă, iar cei din nacelă au primit o traistă cu mere de la proprietară (VIDEO)

”Acum, în Țara Lăpușului, facem istorie”  – au postat cu mândrie organizatorii Maramureș Balloon Fiesta, în ziua de festival dedicată piloților și membrilor din echipajele baloanelor cu aer cald.  100 de baloane cu aer cald s-au aflat printre căpițe, pe un câmp de lângă Rogoz.  Cele 100 de echipaje, care reunesc câteva sute de persoane, provin din 28 de ţări europene. ”Am vrut să dedicăm această zi echipajelor şi piloţilor pentru ca ei să intre în direct contact cu oamenii de aici, cu tradiţiile noastre, cu ceea ce avem foarte valoros” – a declarat, pentru AGERPRES, Loredana Ionescu, președinta Asociației SENS, unul dintre organizatorii festivalului.

“Festivalul acesta pune România pe harta Europei în lumea baloniştilor. Toţi cei care sunt aici vor deveni ambasadori pentru ceea ce au văzut şi ce simt aici. Aşa că foarte important a fost să zburăm de la căpiţele de fân, împreună cu oamenii din zona Lăpuşului. Am aterizat şi noi într-o livadă, unde o tanti a venit şi ne-a oferit mere şi am plecat de la ea cu o traistă plină” – a spus irlandezul Peter Hurley (cel cu ”Drumul lung spre Cimitirul Vesel”),  co-organizator al acestui eveniment.

Iniţiatorul acestui festival, John Istrate – unul dintre cei doi piloţi care au început să practice în România zborul cu balonul, a spus că a fost ales tocmai Maramureşul pentru acest eveniment  tocmai datorită frumuseţii locurilor şi a ospitalităţii oamenilor.

“Sunt fericit că în acest an al Centenarului organizatorii au reuşit să aducă 100 de baloane pentru cei 100 de ani pe care îi aniversăm de la Marea Unire. De ce baloane? Pentru că orice apariţie a unui singur balon cu aer cald este un spectacol. Sunt colorate, sunt foarte vii, fac gălăgie şi este greu să le ratezi, este un spectacol” –  a afirmat Istrate.

De mâine, la aeroportul băimărean încep zborurile libere, în conformitate cu programul anunțat.

Foto:  Kinga Kalmár;  Video:  Maramureș Balloon Fiesta.

 

Lasă un comentariu