Share
Exasperați de orgoliile sterile ale consilierilor locali, și-au făcut singuri un drum betonat (GALERIE FOTO)

Exasperați de orgoliile sterile ale consilierilor locali, și-au făcut singuri un drum betonat (GALERIE FOTO)

Un exemplu de solidaritate și mobilizare au oferit sătenii din Trestia, care au pus mână de la mână și și-au construit singuri un drum. Este vorba de un drum de interes local, care face legătura între Trestia, Bloaja și Ciocotiș, în zona ”Piatra Săpată”. Pentru că n-au primit niciun fel de sprijin din partea autorităților, deși au solicitat în repetate rânduri, 90 de familii au adunat bani și au cumpărat plasă sudată și trei cife de beton și s-au apucat de lucru.  Ieri, au construit în prima etapă 56 m de drum betonat, cu o lățime de 3 m și un strat  de beton de  15 cm. Fostul primar al comunei Cernești, Nelu Șovre, cel care a coordonat lucrările, povestește că, de multă vreme, în acea zonă, extrem de circulată de locuitorii care au terenuri și pădure în apropiere, existau probleme mai ales când ploua. În plus, acolo se adunaseră gunoaie și drumul devenise impracticabil. ”Fiul meu a venit cu buldozerul, eu am pus niște țevi pe care le aveam pe-acasă, pentru a face și un gard acolo, pentru ca drumul să nu mai fie invadat de gunoaie și să se poată circula civilizat . Munca n-a fost deloc ușoară, dar spiritul de solidaritate al trestienilor a fost întotdeauna exemplar. Știu să se mobilizeze și să se ajute de fiecare dată” – afirmă Nelu Șovre. Potrivit declarației sale, în scurt timp, va urma o nouă mobilizare pentru că ar mai fi nevoie de o cifă de beton pentru ca bucata de drum să fie finalizată.

De fapt, cetăţenii din Trestia sunt prinşi la mijloc în războiul orgoliilor consilierilor locali. Aceasta pentru că, aşa cum afirmă fostul primar, consilierii PNL s-au opus aprobării fondurilor pentru realizarea acestui drum. ”În şedinţa de consiliu local s-a cerut 6000 lei să se cumpere plase, iar consilierii nu au fost de acord, având în vedere că avem drumuri mai rele în comună” –  a explicat primarul Vasile Giurgiu.

Pe reţelele de socializare, localnicii mai au puterea să glumească, e drept, amar: ”Tot singuri ne-om face şi Căminul Cultural”.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu