Share
Demonstrații de mare forță la Cavnic (VIDEO și GALERIE FOTO)

Demonstrații de mare forță la Cavnic (VIDEO și GALERIE FOTO)

Zilele  de sărbătoare organizate de Primăria Cavnic pentru locuitorii acestui oraș au reunit  aproximativ 10.000 de participanți. Și nu e de mirare câtă vreme organizatorii au avut un program divers, din care nu au lipsit concursurile, competițiile sportive și spectacolele. Au predominat întrecerile bazate pe forță fizică, aflată la mare cinste într-un oraș de munte, fost important centru minier.

”Toate evenimentele organizate au fost gustate de public pentru că au fost gândite pe placul participanților, mai ales că oamenii anunță dinainte la ce probe vor să concureze. Fiind un oraș de munte, concursul de joagăre a avut mare succes, oamenii au dorit să-și arate puterea și îndemânarea”- a spus Vladimir Petruț, primarul Cavnicului. Din cele șase echipaje, câștigătoarea probei de joagăre a fost perechea   Vasile Covaci Gheorghe Marc. 

La scanderbeg, Ileana Alexa ”a pus jos” 24 de bărbați

28 de căvnicari s-au înscris la concursul de skanderbeg. Printre aceștia s-au numărat și două femei, una dintre ele, Ileana Alexa, reușind să-i întreacă pe mulți dintre concurenți, astfel că, în final, s-a clasat pe locul IV.  ”Doamna a intrat în finală. Bărbați foarte musculoși și puternici n-au putut-o învinge. E adevărat, lucrează mult la pădure” –  a spus Vladimir Petruț, primarul Cavnicului. Totuși, cel mai puternic concurent la această probă s-a dovedit a fi  Bogdan Ciurar, care a ocupat locul I la sportul mușchilor brațelor.

Letiția Bloj a fost revelația unei alte probe bărbătești: trasul tirului de 35 de tone pe o distanță de 50 de metri

O competiție mai puțin întâlnită până  a fost tragerea unui de tir de 35 de de tone pe o distanță de 50 de metri. O echipă formată din două persoane trebuia să se lege cu chingi de capul de tir și să parcurgă distanța impusă într-un timp cât mai scurt. Și-au încercat forțele opt echipaje, dintre care unul feminin și unul mixt. ”O doamnă a reușit să miște singură tirul”, a spus primarul din Cavnic. Este vorba despre Letiția Bloj, care în clasamentul general a ocupat locul IV. Cei mai puternici oameni la TIR s-au dovedit a fi Bogdan Ciurar și Dănuț Canaloș,  componenții echipajului s-a clasat pe primul loc la această probă.

Cinci dintre cei șase participanți la concursul de băut bere au fost nevoiți să abandoneze

O altă competiție interesantă a fost concursul de băut bere. Chiar dacă se anunța o probă mai mult decât plăcută, aceasta a dat de furcă concurenților. Noroc pentru bărbați că la această probă nu s-a înscris vreo femeie, care să-i facă de rușine. Cinci dintre cei șase bărbați înscriși au fost eliminați, deoarece au încălcat regulamentul de concurs, care  avea prevederi foarte stricte: cele cinci beri să fie băute succesiv, să nu-și ude tricoul,  să nu ude masa, să nu rămână nimic în pahar, toate trebuind realizate contra cronometru. Câștigătorul probei a fost Alexandru Cupșa, care a reușit să respecte condițiile până la al patrulea pahar.

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu