Share
Demers pentru o centură ocolitoare în zona aeroportului băimărean, care să fluidizeze traficul de pe drumul european E 58

Demers pentru o centură ocolitoare în zona aeroportului băimărean, care să fluidizeze traficul de pe drumul european E 58

Primarul orașului Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, propune construirea unei centuri ocolitoare pentru decongestionarea traficului rutier de pe drumul european E 58  Baia Mare – Satu Mare, pe care se înregistrează frecvente blocaje. Cum investiția e una de anvergură, Anton Ardelean a avansat propunerea de înființare a  Asociații de Dezvoltare Comunitară, pe care a trimis-o mai multor entități ce ar trebui implicate în proiect: Consiliul Județean Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare, Primăria comunei Recea și Aeroportul Internațional Maramureș.

“Vă rugăm să analizați posibilitatea înființării unei Asociații de Dezvoltare Comunitară în vederea implementării unor proiecte comune între aceste entități administrative. O prioritate ar fi construirea unei centuri ocolitoare pe următorul traseu: Baia Mare – Recea – Tăuții Măgherăuș – spre comuna Cicârlău, cu pod peste râul Someș către comuna Ardusat și Pomi. Se poate amplasa pe vechiul traseu al drumului rapid Baia Mare – Vaja (Ungaria)”, se arată în adresa 929/28.01.2019.

Prim-edilul mai precizează că realizarea acestei centuri  nu doar că va fluidiza traficul, dar va atrage noi investitori în zonă, contribuind la consolidarea unui pol de dezvoltare economică în jurul Aeroportului Internațional Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Ar fi frumos,dar nu suntem in stare.Iar de investitori ce sa mai vorbim,nu prea vin.Domnul Ardelean se lauda ca o sa vina cativa investitori si o sa se mai construiasca cateva fabrici pe raza UAT.Ce se mai aude de ei? Sper sa nu vina cu salarii de nivelul celorlalte fabrici care platesc la minim pe economie si au o fluctuatie de personal,de parca ar fi market,unii vin si altii pleaca.

    Răspunde

Lasă un comentariu