Share
Amenințări, abuzuri și reminiscențe de tip mafiot în Borșa – susțin sindicaliștii (VIDEO)

Amenințări, abuzuri și reminiscențe de tip mafiot în Borșa – susțin sindicaliștii (VIDEO)

Modul în care a acționat zilele trecute echipa executorului judecătoresc la Primăria din Borșa este considerat un abuz de către Sindicatul din Administrație Maramureș. Amenințările asupra personalului primăriei și comportamentul abuziv al celor care trebuiau să pună în aplicare un mandat de execuție ar putea fi sancționate.

Mandatul de execuție nu e totuna cu cel de percheziție

”Vom susține salariații și le vom pune la dispoziție un avocat, dacă vor dori să deschidă proces în legătură cu evenimentele de la începutul acestei săptămâni. Funcționarul public nu este sluga nimănui. Acesta este obligat să pună la dispoziție documente, dar să ne înțelegem: a fost vorba de un mandat de execuție, nu de percheziție”- a subliniat Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș, uniune la care Sindicatul din Administrație Maramureș este afiliat.

Amenințare pentru o angajată a primăriei: ”Ai grijă că ai patru fete acasă”

 ”În plus, există filmări prin care o angajată este amenințată: «Ai grijă că ai patru fete acasă». Nu cred că în mandatul de execuție scrie că se execută și oameni”. Faptul că instituțiile statutului se bat cap în cap ne duce la ideea că acolo trenează un  stat mafiot. Consider că evenimentele de la Borșa sunt un abuz al executorului, întreținut și de Jandarmerie. A nu permite Poliției Locale să filmeze  când tu filmezi, e grav” – a adăugat liderul sindical, care s-a deplasat ieri în Borșa pentru a constata la fața locului starea de fapt. Acolo le-a comunicat sindicaliștilor că a discutat cu prefectul, care „era surprins și el de comportamentul instituțiilor statului în această situație”.

Florin Hossu a anunțat  că, de astăzi, activitatea angajaților din primăria borșeană a fost reluată.

Lasă un comentariu