Share
Centrul de îngrijire pentru bătrâni de la Coruia  a fost inaugurat, dar va fi funcțional doar de la anul (GALERIE FOTO)

Centrul de îngrijire pentru bătrâni de la Coruia a fost inaugurat, dar va fi funcțional doar de la anul (GALERIE FOTO)

Ieri, a fost inaugurat Centrul de îngrijire pentru bătrâni din Coruia, comuna Săcălășeni. Centrul a fost construit cu fonduri europene, cifrate la 1.500.000 de euro.  Drumul de la idee la finalizare a fost destul de lung, așa cum scrie și pe frontispiciul clădirii: 2013 -2019. Primarul Emilian Pop a arătat că a optat pentru un astfel de obiectiv din dorința  de a  rezolva o problemă socială, dar a recunoscut că a contat mult și faptul era foarte bine punctat pe măsura 322 („Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”), axă pe care a fost depus proiectul mai amplu al primăriei, în valoare de 2,5 milioane(la care s-a adăugat contribuția proprie de  un milion de euro)  Acesta a mai cuprins modernizarea a 11,5 km de drumuri ( investiția fiind de aproximativ 1 milion de euro), trei km de canalizare (circa 800.000 de euro), dotări așezăminte culturale (circa 200.000 de euro)

Căminul are 47 de locuri și  va fi la standarde europene. Cum primăria nu poate suporta cheltuielile de personal și de funcționare, centrul a fost  gândit a se autofinanța. Dacă nu va ajunge și acesta la episcopie, așa cum s-a întâmplat cu Căminul rezidenţial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice “Bunul Samarinean” de la Coroieni.

Centrul a fost inaugurat, căci acest lucru dă foarte bine în preajma sărbătoririi centenarului Marii Uniri. Dar funcțional va deveni, probabil, din primăvara anului viitor. Până atunci, urmează a se obține avizele și autorizația de funcționare  și  dotarea cu mobilier.

 

Lasă un comentariu