Share
Astăzi, în Borșa e înmormântat un cetățean de onoare al orașului

Astăzi, în Borșa e înmormântat un cetățean de onoare al orașului

După un accident rutier, borșeanul de 34 de ani, Bogdan Ștețco a intrat – sâmbătă seara – în moarte cerebrală. Familia și-a dat acordul pentru donarea de organe și, astfel, cinci vieți au fost salvate. De la tânărul din Borșa au fost prelevate inima, ficatul, rinichii și plămânii.

Gestul care a impresionat o țară i-a mișcat pe concitadinii săi. La inițiativa primarului Sorin Ion Timiș, Bogdan Ștețco a primit titlul de cetățean de onoare post-mortem al orașului Borșa.

Formalitățile au decurs foarte repede, astfel că, în cursul zilei de marți, părinții Ileana și Gavrilă Ștețco au primit atestatul. ”Știm că nimic nu poate ostoi pierderea unui fiu. Dar am vrut să arătăm prețuirea pentru cel dispărut și pentru decizia generoasă a familiei sale, care a salvat cinci vieți. Dacă tot își vor conduce fiul pe ultimul drum, am sperat că meritatul statut de cetățean de onoare post-mortem al orașului  le va aduce , poate, un strop de alinare părinților” – ne-a  spus primarul Sorin Timiș. E vorba de  un gest simbolic nu doar de apreciere, ci și de încurajare a donărilor de organe.

Bogdan Ștețco va fi înmormântat azi, în Borșa, ceremonia de înhumare începând la ora 12.00, la casa părinților.

Lasă un comentariu